Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εντός των επόμενων ημερών η επιστροφή φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο

21 Ιούλιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Αναφορικά με δημοσιεύματα μερίδας του σημερινού Τύπου σχετικά με το πετρέλαιο για τους αγρότες, από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Αθήνα, 21-7-2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αναφορικά με δημοσιεύματα μερίδας του σημερινού Τύπου σχετικά με το πετρέλαιο για τους αγρότες, από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

«Στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, εφαρμόζεται για πρώτη φορά από τις 15-2-2008 το νέο σύστημα διακίνησης πετρελαίου για αγροτική χρήση. Το σύστημα αυτό προβλέπει ότι οι αγρότες χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης αντί για το «κόκκινο» πετρέλαιο (αγροτικό πετρέλαιο), ενώ το ποσό της διαφοράς του φόρου ανάμεσα στον υψηλό συντελεστή του πετρελαίου κίνησης και του ελάχιστου συντελεστή των 21 ευρώ ανά χιλιόλιτρο θα πιστώνεται μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών. Τα σχετικά πορίσματα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων των συναρμόδιων Υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους αντικειμενικούς δείκτες (κατανάλωση ανά καλλιέργεια ή είδος ζώου, δείκτες μηχανικής απασχόλησης κ.λ.π.) ολοκληρώθηκαν εντός του Ιουνίου.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας υπέγραψαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία προβλέπει την επιστροφή φόρου για τους αγρότες, με βάση τα σχετικά πορίσματα και τα πιστοποιημένα στοιχεία που τηρούνται στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Με τη δημοσίευση της ΚΥΑ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εντός των επομένων ημερών, θα γίνει η πίστωση εφάπαξ στους λογαριασμούς των αγροτών με το ποσό που αναλογεί αναδρομικά στην προηγούμενη περίοδο καθώς και με το ποσό έναντι της κατανάλωσης που θα κάνουν μέχρι τις 31-12-2008».



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης