Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αύξηση επιδότησης επιτοκίου για ΜμΕ

  • Eμφαση στα κεφάλαια κίνησης, με αύξηση της επιδότησης του επιτοκίου στις 6 μονάδες (από 4 που είναι σήμερα) και επιτάχυνση των διαδικασιών εγγυοδοσίας, εισηγείται η νέα διοίκηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) προς τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Φώλια. Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε ανοικτή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου (ΒΕΘ), παρουσία εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων, ο νέος πρόεδρος του ΤΕΜΠΜΕ Νίκος Δομένικος.
Αύξηση επιδότησης επιτοκίου για ΜμΕ                                             

Eμφαση στα κεφάλαια κίνησης, με αύξηση της επιδότησης του επιτοκίου στις 6 μονάδες (από 4 που είναι σήμερα) και επιτάχυνση των διαδικασιών εγγυοδοσίας, εισηγείται η νέα διοίκηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) προς τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Φώλια. Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε ανοικτή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου (ΒΕΘ), παρουσία εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων, ο νέος πρόεδρος του ΤΕΜΠΜΕ Νίκος Δομένικος.

Ο κ. Δομένικος επισκέφτηκε, χθες, τον πρόεδρο του ΒΕΘ Σωτήριο Μαγόπουλο και ενημέρωσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου για τις προτάσεις που έχει καταθέσει προς το ΥΠΑΝ ενώ παράλληλα άκουσε τις απορίες αλλά και τις προτάσεις τους για την καλύτερη και περισσότερο ευέλικτη πορεία του ΤΕΜΠΜΕ. Oπως σημείωσε ο κ. Δομένικος, στους άμεσους στόχους του Ταμείου είναι να δώσει βάρος στην ενίσχυση της ρευστότητας των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και παράλληλα να απλοποιήσει τις διαδικασίες που αφορούν την εγγυοδοσία, ώστε να εξυπηρετηθούν ταχύτερα όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις.

Mέχρι σήμερα οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές υποβάλλουν τα αιτήματά τους στις τράπεζες, οι οποίες αφού αξιολογήσουν τη φερεγγυότητα του επενδυτή, αποφασίζουν ποια από αυτά θα καταλήξουν στο TEMΠΜE. Ακολουθεί νέα αξιολόγηση από το TEMΠΜE και για τις περιπτώσεις που υπάρχει έγκριση επιστρέφεται εκ νέου ο φάκελος στην τράπεζα για την εκταμίευση του δανείου. «O χρόνος είναι ο σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει άμεσα τη ρευστότητα των πολύ μικρών επιχειρήσεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δομένικος. Θέλοντας να υπογραμμίσει τη σημασία της ρευστότητας στη σύγχρονη επιχείρηση τόνισε ότι «εάν στις προηγούμενες δεκαετίες το ζητούμενο στις χρηματοδοτήσεις των επιχειρήσεων ήταν ο πάγιος εξοπλισμός, σήμερα το ζητούμενο είναι η οικονομική ρευστότητα των επιχειρήσεων».

Στις προτάσεις του ΤΕΜΠΜΕ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η αλλαγή στη διαδικασία εγγυοδότησης με δυνατότητα του ενδιαφερόμενου να υποβάλει στο ΤΕΜΠΜΕ ηλεκτρονικά την αίτηση, συνοδευόμενη από τη δήλωση φορολογίας της επιχείρησης και αξιολόγηση απευθείας από το ΤΕΜΠΜΕ.

Πηγή Express


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης