Αποτελέσματα live αναζήτησης

Προσωρινή λύση στο ταμειακό πρόβλημα και στις συντάξεις του ΟΑΕΕ

11 Ιούλιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Το οξύ ταμειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, καθώς και το θέμα της νέας εθελούσιας εξόδου που ζητά ο ΟΤΕ συζήτησαν οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης.
Προσωρινή λύση στο ταμειακό πρόβλημα και στις συντάξεις του ΟΑΕΕ

Το οξύ ταμειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, καθώς και το θέμα της νέας εθελούσιας εξόδου που ζητά ο ΟΤΕ συζήτησαν οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης.

Ο ΟΑΕΕ, μετά την ενοποίηση του ΤΕΒΕ με το ΤΑΕ και το ΤΣΑ, αντιμετωπίζει μόνιμο πρόβλημα ρευστότητας, φτάνοντας πλέον στο σημείο να είναι αμφίβολη ακόμη και η καταβολή των συντάξεων του Αυγούστου στους ασφαλισμένους του. Επιπλέον, διογκώνονται τα χρέη του προς τρίτους. Στο ΙΚΑ μόνο οφείλει 300 εκατ. ευρώ που μαζί με τις προσαυξήσεις προσεγγίζουν τα 400 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης και Απασχόλησης Φ. Πετραλιά συμφώνησαν χθες να εκταμιευτούν νωρίτερα οι πιστώσεις που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό για τον ΟΑΕΕ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες. Ωστόσο, η απόφαση αυτή δεν αποτελεί οριστική λύση του προβλήματος, που σύμφωνα με τη διοίκηση του ταμείου δεν είναι άλλη από την αύξηση της επιχορήγησης από τον προϋπολογισμό. Σε ό,τι αφορά το θέμα της εθελούσιας εξόδου που ζητά η διοίκηση του ΟΤΕ τα μηνύματα από τη χθεσινή συνάντηση μάλλον δεν είναι θετικά για τον κ. Βουρλούμη. «Θα εφαρμοστεί ο νόμος» έλεγαν κύκλοι του υπουργείου Απασχόλησης, που επί της ουσίας σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν είναι πρόθυμη να εγκρίνει ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, το οποίο επιβαρύνει το ασφαλιστικό σύστημα και έρχεται σε αντίθεση με τη φιλοσοφία της προσφάτως ψηφισθείσας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, που επιδιώκει την παράταση του εργασιακού βίου και τη μείωση της πρόωρης συνταξιοδότησης.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν ακόμη την πορεία ενοποίησης των ταμείων και την προωθούμενη ρύθμιση που προβλέπει την υποβολή προϋπολογισμών και ισολογισμών από τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και τα νοσοκομεία, με την οποία το οικονομικό επιτελείο προσδοκά να ελέγξει τις δαπάνες τους και να επιλύσει οριστικά το θέμα των οφειλών των ταμείων προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα και αυτών προς τους προμηθευτές τους.

Πηγή Καθημερινή


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης