Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιστολή διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΕ για την αύξηση των εισφορών

11 Ιούλιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Την ανησυχία των επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης για την αύξηση -από τον Ιούνιο- των εισφορών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), εκφράζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), με επιστολή του προέδρου του, Μιχάλη Ζορπίδη, προς τον διοικητή του ταμείου, Κωνσταντίνο Κόντο.
Επιστολή διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΕ για την αύξηση των εισφορών

Την ανησυχία των επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης για την αύξηση -από τον Ιούνιο- των εισφορών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), εκφράζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), με επιστολή του προέδρου του, Μιχάλη Ζορπίδη, προς τον διοικητή του ταμείου, Κωνσταντίνο Κόντο.

«Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της υπουργού Απασχόλησης και του διοικητή του ΟΑΕΕ, ότι δεν θα υπάρξει νέα αύξηση πληροφορηθήκαμε από τα μέλη μας ότι το ποσό των εισφορών είναι, από τον Ιούνιο, και πάλι αυξημένο κατά περίπου 10%», αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΕΘ στην επιστολή.

«Το μείζον ζήτημα για τους επαγγελματίες είναι ότι καλούνται να καταβάλλουν επιπλέον δαπάνες σε μια περίοδο ακρίβειας, οικονομικής κρίσης και δυσπραγίας, γεγονός που τους φέρνει σε ακόμη πιο δυσχερή θέση», προσθέτει ο κ. Ζορπίδης επισημαίνοντας ότι «η νέα αυτή αύξηση έγινε αιφνίδια, χωρίς καμία προειδοποίηση», καθώς και ότι «οι εισφορές προς τον ΟΑΕΕ αποτελούν μια σημαντική αιμορραγία των επαγγελματιών, χωρίς αντίστοιχη ανταπόκριση».

Η διοίκηση του ΕΕΘ διαβεβαιώνει ότι ασκεί πίεση στην Πολιτεία, ώστε «να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στο ενοποιημένο ταμείο».

www.kathimerini.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης