Αποτελέσματα live αναζήτησης

Γ. Αλογοσκούφης: Eνδείξεις για την επιβράδυνση της όλη την Ευρώπη

10 Ιούλιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης ενημέρωσε το μεσημέρι τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και την Κυβερνητική Επιτροπή για τις συζητήσεις που έγιναν στο ECOFIN, σχετικά με τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται στην Ευρώπη.
Γ. Αλογοσκούφης: Eνδείξεις για την επιβράδυνση της όλη την Ευρώπη                                             

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης ενημέρωσε το μεσημέρι τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και την Κυβερνητική Επιτροπή για τις συζητήσεις που έγιναν στο ECOFIN, σχετικά με τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται στην Ευρώπη.

    Σε δήλωσή του ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι είναι σαφές πως η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση και η άνοδος του διεθνούς πληθωρισμού, όπως φαίνεται από τις αυξήσεις των τιμών του πετρελαίου, των τροφίμων και των πρώτων υλών, επηρεάζουν σημαντικά και την ευρωπαϊκή οικονομία.

    Υπάρχουν ενδείξεις για την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη και για επιτάχυνση του πληθωρισμού, πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης, επισημαίνοντας ότι αυτό ήταν το κυρίαρχο θέμα που απασχόλησε το ECOFIN.

    Η κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη, είπε, παραμένει προσηλωμένη στη σταθερότητα των δημοσίων οικονομικών, στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς ώστε η κρίση να μην έχει μεγάλες επιπτώσεις.

    Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ακόμη ότι παραμένει σταθερή κατεύθυνση για την κυβέρνηση η στήριξη στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, που πλήττονται περισσότερο από την αύξηση των τιμών του πετρελάιου και των τροφίμων.

    Το σημαντικότερο πρόβλημα για τη χώρα μας είναι ο πληθωρισμός, κατέληξε ο κ. Αλογοσκούφης, επισημαίνοντας ότι σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες η ανάπτυξη στη χώρα μας παρουσιάζει πολύ μεγαλύτερο δυναμισμό.

Πηγή Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης