Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ο ΟΑΕΕ μπαίνει σε νέα περιπέτεια ελλειμμάτων

29 Ιούνιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • ΣE δεύτερη αγωνιώδη διαδικασία συγχώνευσης ασφαλιστικών ταμείων εισέρχεται ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών τον Αύγουστο. Το νέο έλλειμμα των δυο εκ των πέντε ταμείων, που θα συγχωνευθούν και θα «επωμισθεί» ο Οργανισμός, ανέρχεται στα 250 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, αγκάθι στην εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού αποτελεί η αλλαγή διοίκησης, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του επόμενου μήνα.
Ο ΟΑΕΕ μπαίνει σε νέα περιπέτεια ελλειμμάτων              
 
Ελλειμματικά κατά 250 εκατ. τα δύο από τα πέντε ταμεία που θα απορροφήσει.

ΣE δεύτερη αγωνιώδη διαδικασία συγχώνευσης ασφαλιστικών ταμείων εισέρχεται ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών τον Αύγουστο. Το νέο έλλειμμα των δυο εκ των πέντε ταμείων, που θα συγχωνευθούν και θα «επωμισθεί» ο Οργανισμός, ανέρχεται στα 250 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, αγκάθι στην εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού αποτελεί η αλλαγή διοίκησης, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του επόμενου μήνα.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο για το ασφαλιστικό Ν 3655/08 από 01/08/08 εντάσσονται στον ΟΑΕΕ:

• Το Ταμείο Πρόνοιας Ξενοδόχων.

• Το Ταμείο Ασφαλίσεως Ναυτικών Πρακτόρων και Υπαλλήλων (ΤΑΝΠΥ) - Κλ. Σύνταξης.

• Οι αυτοαπασχολούμενοι του Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Ιπποδρομιών (ΤΑΠΕΑΠΙ).

• Το Ταμείο Επικουρικής Ασφαλίσεως και Κοινής Διανομής Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων.

• Το Ταμείο Επικουρικής Ασφαλίσεως Αρτοποιών (ΤΕΑΑ).

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η μαύρη τρύπα των δύο πρώτων ταμείων φτάνει τα 250 εκατ. ευρώ. Το ταμείο των ξενοδόχων έχει έλλειμμα 96 εκατ. ευρώ, ενώ το ταμείο των ναυτικών 154 εκατ. ευρώ. Για τα υπόλοιπα δεν υπάρχουν καν στοιχεία και αναλογιστικές μελέτες, γεγονός που επιδεινώνει την αγωνία περίπου 2 εκατ. έμμεσα και άμεσα ασφαλισμένων.

Ο ΟΑΕΕ θα μπει σε νέα προβλήματα μόλις ενάμιση χρόνο μετά την πρώτη συγχώνευση των ταμείων ΤΕΒΕ, ΤΣΑ και ΤΑΕ. Υπενθυμίζουμε ότι ο δεύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας ξεκίνησε να λειτουργεί με έλλειμμα 185 εκατ. ευρώ, ενώ αναγκάστηκε να εκποιήσει αρκετές φορές ομόλογα για να πληρώσει τις συντάξεις των ασφαλισμένων.

Ακόμη τον Μάιο έλαβε έκτακτη επιχορήγηση 100 εκατ. ευρώ προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ρευστότητας, την οποία ζητούσε η διοίκηση από τον Δεκέμβριο του 2007, ενώ είχε ήδη εξαντλήσει το ποσό των 176 εκατ. ευρώ που είχε δοθεί από τον προϋπολογισμό του 2008.

Εξαιτίας όλων των παραπάνω η ΓΣΕΒΕΕ και οι διοικήσεις Σωματείων και Ομοσπονδιών έχουν αποφασίσει την πραγματοποίηση σειράς κινητοποιήσεων τον Ιούλιο.

 
Πηγή express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης