Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κάτω από το όριο βιωσιμότητας το 60% των μικρομεσαίων εργοληπτικών επιχειρήσεων

29 Ιούνιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Στα σοβαρά προβλήματα των μικρομεσαίων εργοληπτικών επιχειρήσεων αναφέρθηκαν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημόσιων Έργων (Π.Ε.Σ.ΕΔΕ) Γρηγόρης Γρηγορόπουλος και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας (ΣΠΕΔΕΘ-ΚΜ), Γεώργιος Γάγαλης, μιλώντας το πρωί σε συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο των εργασιών του 64ου συνεδρίου της Π.Ε.Σ.ΕΔΕ.
Κάτω από το όριο βιωσιμότητας το 60% των μικρομεσαίων εργοληπτικών επιχειρήσεων

Στα σοβαρά προβλήματα των μικρομεσαίων εργοληπτικών επιχειρήσεων αναφέρθηκαν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημόσιων Έργων (Π.Ε.Σ.ΕΔΕ) Γρηγόρης Γρηγορόπουλος και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας (ΣΠΕΔΕΘ-ΚΜ), Γεώργιος Γάγαλης, μιλώντας το πρωί σε συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο των εργασιών του 64ου συνεδρίου της Π.Ε.Σ.ΕΔΕ.

Όπως τονίστηκε περίπου 60% των μικρομεσαίων εργοληπτικών επιχειρήσεων θα «πέσουν» κάτω από τους δείκτες βιωσιμότητας, στην επανάκριση των εργοληπτικών επιχειρήσεων, που θα γίνει από το ΥΠΕΧΩΔΕ στο δεύτερο εξάμηνο 2008. Ως αποτέλεσμα, οι επιχειρήσεις οδηγούνται σε κατακόρυφη μείωση του προσωπικού τους και σε κάποιες περιπτώσεις στο κλείσιμο των γραφείων τους.

Η Π.Ε.Σ.ΕΔΕ, που αριθμεί 5.025 μέλη, ζητάει από την κυβέρνηση -μεταξύ άλλων- να «τρέξουν» τα μικρά έργα στην περιφέρεια, μέσω του Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ), 2007-2013, σε συνεργασία με την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Οι εργασίες του 64ου συνεδρίου της Π.Ε.Σ.ΕΔΕ ολοκληρώνονται το βράδυ.

www.kathimerini.grΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης