Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στις 116.000 ευρώ οι αποζημιώσεις για παράνομη χρήση λογισμικού

25 Ιούνιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Στα 116.000 ευρώ έφτασε το ύψος των αποζημιώσεων, στο πρώτο εξάμηνο του 2008, για παράνομη χρήση προγραμμάτων λογισμικού στις εταιρείες μέλη της Business Software Alliance, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Στις 116.000 ευρώ οι αποζημιώσεις για παράνομη χρήση λογισμικού
 
Στα 116.000 ευρώ έφτασε το ύψος των αποζημιώσεων, στο πρώτο εξάμηνο του 2008, για παράνομη χρήση προγραμμάτων λογισμικού στις εταιρείες μέλη της Business Software Alliance, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η Business Software Alliance (BSA), ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τον κλάδο του λογισμικού, συνεχίζει να πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις που έχει καταγγελθεί ότι χρησιμοποιούν προγράμματα λογισμικού χωρίς τις νόμιμες άδειες χρήσης.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2008, πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικοί έλεγχοι σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς (κατασκευές, τηλεπικοινωνίες εκδόσεις κα) όπου και διαπιστώθηκαν παρανομίες στην χρήση των προγραμμάτων λογισμικού. Οι αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν από τις επιχειρήσεις αυτές στις εταιρίες μέλη της BSA, ανέρχονται συνολικά σε 116.000 ευρώ, με την υψηλότερη αποζημίωση να φθάνει στα 45.436 ευρώ.

«Η εγκατάσταση και χρήση πειρατικού λογισμικού από το δίκτυο Η/Υ μιας επιχείρησης μπορεί τελικά να κοστίσει πολύ περισσότερο, σε χρόνο αλλά και σε χρήμα, καθώς δεν παρέχεται το δικαίωμα τεχνικής υποστήριξης από τον κατασκευαστή, διακυβεύεται η ασφάλεια των αρχείων και αυξάνονται οι πιθανότητες προσβολής από ιούς», τονίζει ο κ. Δημήτρης Σαραφιανός, νομικός σύμβουλος της BSA στην Ελλάδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη BSA, η παραβατική συμπεριφορά από την χρήση πειρατικού λογισμικού δεν πλήττει μόνο την ίδια την εταιρεία και τους δημιουργούς του λογισμικού, αλλά και την ελληνική αγορά των επιχειρήσεων πληροφορικής και των εργαζομένων της που υποστηρίζονται από την αγορά, εγκατάσταση και συντήρηση των αυθεντικών προγραμμάτων λογισμικού.

Εάν η πειρατεία λογισμικού στην Ελλάδα μειωθεί κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες έως το 2012 και φθάσει στο 48%, θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας, να συμβάλλει στην αύξηση του ΑΕΠ κατά 261 εκατ. ευρώ και να αποφέρει 88 εκατ. ευρώ σε φορολογικά έσοδα, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης