Αποτελέσματα live αναζήτησης

Υπογραφή φορολογικής συμφωνίας με την Σαουδική Αραβία

20 Ιούνιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Συμφωνία για την αποφυγή διπλής φορολογίας μεταξύ της Ελλάδας και της Σαουδικής Αραβίας υπέγραψαν εχθές ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και ο Υπουργός Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας κ. Ibrahim Abdulaziz Al-Assaf, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα το απόγευμα στο ΥΠ.ΟΙ.Ο.
Υπογραφή φορολογικής συμφωνίας με την Σαουδική Αραβία

Συμφωνία για την αποφυγή διπλής φορολογίας μεταξύ της Ελλάδας και της Σαουδικής Αραβίας υπέγραψαν εχθές ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και ο Υπουργός Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας κ. Ibrahim Abdulaziz Al-Assaf, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα το απόγευμα στο ΥΠ.ΟΙ.Ο.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην αγορά πετρελαίου και οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών οικονομικών σχέσεων. Οι δυνατότητες αυτές ενισχύονται με τη συμφωνία για την αποφυγή της διπλής φορολογίας εισοδήματος και κεφαλαίου. Περαιτέρω ώθηση στις διμερείς σχέσεις αναμένεται να δοθεί με τη Συμφωνία Προώθησης και Αμοιβαίας Προστασίας των Επενδύσεων, που αναμένεται να υπογραφεί σύντομα στη Σαουδική Αραβία. Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε στον ομόλογό του ότι η Κυβέρνηση δίνει μεγάλη σημασία στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια για να γίνει πιο ελκυστικό το περιβάλλον για τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Με τη συμφωνία καθορίζεται ο τρόπος φορολόγησης των εισοδημάτων που αποκτούν κάτοικοι της Ελλάδας (φυσικά και νομικά πρόσωπα) από δραστηριότητές τους στη Σαουδική Αραβία και αντίστροφα. Με αυτήν καθορίζεται ευνοϊκό και σταθερό φορολογικό καθεστώς για τις επιχειρήσεις. Αυτό εφαρμόζεται και για τις ναυτιλιακές εταιρίες διεθνών μεταφορών,  για τις οποίες θα ισχύει η φορολόγηση των εισοδημάτων τους με βάση τη σημαία. Επίσης, με τη συμφωνία ενισχύεται η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, οργανώθηκε από το ΥΠ.ΟΙ.Ο. και τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNIDO) τον Οκτώβριο του 2007 ημερίδα στην Αθήνα για τις οικονομικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες στη Σαουδική Αραβία, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι πολλών μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων.

 


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης