Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κυρώθηκε η συμφωνία με την Deutsche Telekom

19 Ιούνιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
  • Κυρώθηκε τα μεσάνυχτα στη Βουλή, με ονομαστική ψηφοφορία, η συμφωνία μεταξύ ΟΤΕ, ελληνικού Δημοσίου και Deutsche Telekom.

Κυρώθηκε τα μεσάνυχτα στη Βουλή, με ονομαστική ψηφοφορία, η συμφωνία μεταξύ ΟΤΕ, ελληνικού Δημοσίου και Deutsche Telekom. Από τους συνολικά 295 βουλευτές που ήταν παρόντες, υπέρ ψήφισαν 151 και κατά 144.

Η συζήτηση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους μεταξύ του υπουργού Οικονομίας και τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης υπεραμύνθηκε της συμφωνίας ενώ άσκησε δριμεία κριτική κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας την για στείρα άρνηση και μηδενισμό.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα σχόλια του υπουργού Εσωτερικών, κ. Προκόπη Παυλόπουλου που κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση: "να ξαναγυρίσει στην πολιτική και όχι στην παραπολιτική".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για αποικιοκρατική συμφωνία, και για ευθύνες, πολιτικές και νομικές της κυβέρνησης, ενώ προανήγγειλε την κατάθεση πρότασης για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Από την πλευρά τους, τόσο ο εισηγητής του ΚΚΕ, κ. Σπύρος Χαλβατζής όσο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέκος Αλαβάνος αλλά και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γιώργος Καρατζαφέρης μίλησαν για "ξεπούλημα" ενός Οργανισμού στρατηγικής σημασίας για τη χώρα.

"Μπροστά στα αδιέξοδά της η αξιωματική αντιπολίτευση οδηγείται σε στείρα άρνηση και ρητορική μηδενισμού, που φτάνει ακόμα και στο να αποκηρύσσει το πρόσφατο κυβερνητικό παρελθόν της", τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης και πρόσθεσε: "Σε κρίσιμα ειδικά ζητήματα θα περίμενε κανείς από την Αξιωματική Αντιπολίτευση να συμβάλει με τη στάση της σε ένα εποικοδομητικό διάλογο με χρήσιμες προτάσεις και όχι πυροτεχνήματα. Έχετε μεγάλες ευθύνες και για τον ΟΤΕ και για την πορεία της Οικονομίας".

Ο υπουργός Οικονομίας επανέλαβε ότι η συμφωνία είναι προς όφελος, όχι μόνο του Οργανισμού και των καταναλωτών, αλλά και των μικρομετόχων και γενικότερα της οικονομίας της χώρας.

"Διασφαλίζουμε το μέλλον του ΟΤΕ ενώ παράλληλα υλοποιείται μια μεγάλη αναπτυξιακή επένδυση με τον μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο στρατηγικό επενδυτή. Ανοίγει μια νέα σελίδα προς όφελος όλων", ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι το δημόσιο θα έχει το δικαίωμα αρνησικυρίας πάνω σε κρίσιμα ζητήματα, ενώ ταυτόχρονα προφυλάσσεται ο ΟΤΕ από μια πιθανή επιθετική εξαγορά.

Από την πλευρά του, κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για "ξεπούλημα ενός ελληνικού κολοσσού στα Βαλκάνια που διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο και είναι εθνικής στρατηγικής σημασίας".

"Πρόκειται για αποικιοκρατική, ταπεινωτική για την Ελλάδα εκχώρηση εν λευκώ στην Deutsche Telekom. Με φιοριτούρες και καπνογόνα θέλετε να κρύψετε τις πραγματικές σας πράξεις. Η κυβέρνηση Καραμανλή θέλει να χρησιμοποιήσει την οριακή της πλειοψηφία ως πλυντήριο για τα ανομήματα της και φέρνει στη Βουλή αποικιοκρατικές συμβάσεις για να αποφύγει το δημόσιο διαγωνισμό και τις δημόσιες προσφορές. Το κάνει για να αποσείσει τις τεράστιες πολιτικές και νομικές ευθύνες της. Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει αυτή την εγκληματική εκχώρηση, καταγγέλλει τη σκοτεινή και αδιαφανή διαδικασία. Όσοι έχουν εμπλακεί στη δικαιοσύνη, είναι υπόλογοι στον ελληνικό λαό" τόνισε ο κ. Παπανδρέου ενώ συμπλήρωσε: "Πρέπει να αποδείξουμε ότι το Κοινοβούλιο υπερασπίζεται το δίκαιο και τη διαφάνεια".

Αναφερόμενος ο κ. Παπανδρέου στους ισχυρισμούς του βουλευτή του, κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, για τη σύζυγο του κ. Αλογοσκούφη, σημείωσε χαρακτηριστικά:

"Εύχομαι πράγματι τα όσα είπε ο κ. Καρχιμάκης να μην είναι αληθή. Να μην προκύπτει σχέση της Deutsche Telekom και της συζύγου σας. Αλλά οφείλετε κ. υπουργέ να δώσετε εξηγήσεις γιατί γνωρίζετε λόγω και της αγγλοσαξονικής σας παιδείας την έννοια σύγκρουση μεγάλων συμφερόντων".

"Περίμενα να μην κρυφτεί πίσω από τον κ Καρχιμάκη και πάνω σε θολά νερά. Η επίθεση στη σύζυγο μου είναι απαράδεκτη. Ούτε έχει αναλάβει ούτε πρόκειται να αναλάβει δουλειά του δημοσίου όσο είμαι στη πολιτική. Ουδεμία σχέση είχε με την άθλια και κατάπτυστη αυτή συκοφαντία. Και ο κάθε εμπλεκόμενος θα αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη", απάντησε ο υπουργός Οικονομίας.

"Ήμασταν και θα είμαστε αντίθετοι με τους εντυπωσιασμούς. Εμείς λέμε ότι ο ΟΤΕ είναι μια επιχείρηση που σχετίζεται με την ασφάλεια της χώρας και την άμυνά της. Απόψε με την επικύρωση της πωλείται", επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ. κ. Σπύρος Χαλβατζής.

"Είστε μια κυβέρνηση χωρίς σχέδιο, ανίκανη και τυχάρπαστη. Πρόκειται για μια εξαιρετικά αρνητική για τη χώρα και το μέλλον της συμφωνία", υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέκος Αλαβάνος. Ακόμα έκανε λόγο για ακραία επικίνδυνη κυβέρνηση που πουλάει άρπα κόλα τον ΟΤΕ.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε: "Μέσα σε αυτή την πράγματι οδυνηρή κατάσταση για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση έρχεται να περάσει τα κόλπα της και κάνει ότι θέλει στο παιχνίδι".

Πηγή ΚέρδοςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης