Οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις προσανατολίζονται σε εκπαίδευση του προσωπικού τους

Οικονομικές Ειδήσεις

10 Ιούνιος 2008
«Ναι» στην περαιτέρω εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού τους λένε οι ελληνικές επιχειρήσεις, που σε ποσοστό 81,4% δηλώνουν ότι σκοπεύουν να υλοποιήσουν δραστηριότητες κατάρτισης και ανάπτυξης του προσωπικού τους στην επόμενη διετία. Το 52,1% σκοπεύει να χρησιμοποιήσει εσωτερικά ανώτερα στελέχη για την απαιτούμενη εκπαίδευση. Taxheaven.gr

Οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις προσανατολίζονται σε εκπαίδευση του προσωπικού τους

«Ναι» στην περαιτέρω εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού τους λένε οι ελληνικές επιχειρήσεις, που σε ποσοστό 81,4% δηλώνουν ότι σκοπεύουν να υλοποιήσουν δραστηριότητες κατάρτισης και ανάπτυξης του προσωπικού τους στην επόμενη διετία. Το 52,1% σκοπεύει να χρησιμοποιήσει εσωτερικά ανώτερα στελέχη για την απαιτούμενη εκπαίδευση.

Τα παραπάνω προκύπτουν από μελέτη που υλοποίησε -στο πλαίσιο της κοινοτικής πρωτοβουλίας Equal- η αναπτυξιακή σύμπραξη «Τεχνογνώση». Η μελέτη θα παρουσιαστεί σε ενημερωτική ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, στις 7 το βράδυ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Η μελέτη αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της δια βίου μάθησης στην Ελλάδα, όπου μόλις το 2% των Ελλήνων πολιτών ηλικίας 25-64 (στην πλειονότητά τους ενεργό εργατικό δυναμικό) συμμετέχουν σε ενέργειες δια βίου εκπαίδευσης. Το εν λόγω ποσοστό κατατάσσει τη χώρα μας τελευταία στην ΕΕ των 25 όπου ο αντίστοιχος μέσος όρος κυμαίνεται περίπου στο 10%.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ