Αποτελέσματα live αναζήτησης

Οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις προσανατολίζονται σε εκπαίδευση του προσωπικού τους

  • «Ναι» στην περαιτέρω εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού τους λένε οι ελληνικές επιχειρήσεις, που σε ποσοστό 81,4% δηλώνουν ότι σκοπεύουν να υλοποιήσουν δραστηριότητες κατάρτισης και ανάπτυξης του προσωπικού τους στην επόμενη διετία. Το 52,1% σκοπεύει να χρησιμοποιήσει εσωτερικά ανώτερα στελέχη για την απαιτούμενη εκπαίδευση.
Οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις προσανατολίζονται σε εκπαίδευση του προσωπικού τους

«Ναι» στην περαιτέρω εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού τους λένε οι ελληνικές επιχειρήσεις, που σε ποσοστό 81,4% δηλώνουν ότι σκοπεύουν να υλοποιήσουν δραστηριότητες κατάρτισης και ανάπτυξης του προσωπικού τους στην επόμενη διετία. Το 52,1% σκοπεύει να χρησιμοποιήσει εσωτερικά ανώτερα στελέχη για την απαιτούμενη εκπαίδευση.

Τα παραπάνω προκύπτουν από μελέτη που υλοποίησε -στο πλαίσιο της κοινοτικής πρωτοβουλίας Equal- η αναπτυξιακή σύμπραξη «Τεχνογνώση». Η μελέτη θα παρουσιαστεί σε ενημερωτική ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, στις 7 το βράδυ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Η μελέτη αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της δια βίου μάθησης στην Ελλάδα, όπου μόλις το 2% των Ελλήνων πολιτών ηλικίας 25-64 (στην πλειονότητά τους ενεργό εργατικό δυναμικό) συμμετέχουν σε ενέργειες δια βίου εκπαίδευσης. Το εν λόγω ποσοστό κατατάσσει τη χώρα μας τελευταία στην ΕΕ των 25 όπου ο αντίστοιχος μέσος όρος κυμαίνεται περίπου στο 10%.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης