Αποτελέσματα live αναζήτησης

Από 1η Ιουλίου η αναγραφή των χορηγούμενων εκπτώσεων στα τιμολόγια πώλησης

5 Ιούνιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Εκδόθηκε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχο η Αγορανομική Διάταξη 7/2008 με την οποία καθορίζεται, η απεικόνιση των χορηγουμένων εκπτώσεων στις πωλήσεις όλων των μη ελεγχομένων ειδών, που διενεργούνται με τελικό προορισμό το λιανικό Εμπόριο..
Από 1η Ιουλίου η αναγραφή των χορηγούμενων εκπτώσεων στα τιμολόγια πώλησης

Εκδόθηκε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχο η Αγορανομική Διάταξη 7/2008 με την οποία καθορίζεται, η απεικόνιση των χορηγουμένων εκπτώσεων στις πωλήσεις όλων των μη ελεγχομένων ειδών, που διενεργούνται με τελικό προορισμό το λιανικό Εμπόριο..

Επίσης, με την συγκεκριμένη Α.Δ. είναι υποχρεωμένες οι επιχειρήσεις να καταθέτουν σε εμπιστευτικό πρωτόκολλο τις ειδικότερες συμφωνίες - πρόσθετες οικονομικές παροχές πέρα των εκπτώσεων, όπως επίτευξη στόχων τζίρου, προβολή των ειδών, προωθητικές ενέργειες κ.α .

Μεταξύ άλλων, οι Βιομηχανίες, Βιοτεχνίες, Συνεταιριστικά Εργοστάσια παραγωγών, εισαγωγείς- χονδρέμποροι και χονδρέμποροι, που εκδίδουν και τηρούν τιμοκαταλόγους, με τα προϊόντα και τα εμπορεύματά τους που πωλούν, στις περιπτώσεις, που θέλουν να χορηγήσουν στους πελάτες - αγοραστές των προϊόντων - εμπορευμάτων τους, εκπτώσεις (ποσοστιαίες ή χρηματικές), επί των τιμών πώλησης των τιμοκαταλόγων τους, υποχρεούνται, όπως τις εκπτώσεις αυτές τις αναγράφουν μόνο στα σχετικά εκδιδόμενα κατά την συναλλαγή τιμολόγια πώλησης και όχι με την έκδοση μεταγενέστερα της συναλλαγής πιστωτικών σημειωμάτων.

Η ίδια υποχρέωση υπάρχει και όταν η χορηγούμενη έκπτωση είναι σε είδος, είτε αντίστοιχου της συναλλαγής, είτε σε είδος που εμπεριέχεται στον τιμοκατάλογο της εταιρείας. Στις περιπτώσεις αυτές επί των εκδιδομένων τιμολογίων κάθε συναλλαγής τα χορηγούμενα δωρεάν είδη θα αναγράφονται αναλυτικά και θα φέρουν και την ένδειξη «¶νευ Αξίας» ή «Δώρο».

Σε κάθε περίπτωση, οι χορηγούμενες εκπτώσεις (ποσοστιαίες ή χρηματικές ή σε είδος) θα πρέπει να εμφανίζονται επί των εκδιδομένων τιμολογίων πώλησης κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προκύπτει η τελική (πραγματική) τιμή πώλησης κάθε προϊόντος - εμπορεύματος. Οι παραβάτες της παρούσης, που ισχύει σε όλη τη χώρα από 1- 7-2008, θα διώκονται και θα τιμωρούνται σύμφωνα με τον ισχύοντα Αγορανομικό Κώδικα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης