Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κάτω από τα 126 δολάρια η τιμή του πετρελαίου

4 Ιούνιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Υποχώρησαν, σήμερα, κάτω από τα 126 δολάρια οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς οι επενδυτές ζυγίζουν τον αντίκτυπο που θα έχουν στη διατήρηση της ζήτησης σε υψηλά επίπεδα οι αλλαγές στις επιδοτήσεις καυσίμων στην Ασία.
Κάτω από τα 126 δολάρια η τιμή του πετρελαίου

Υποχώρησαν, σήμερα, κάτω από τα 126 δολάρια οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς οι επενδυτές ζυγίζουν τον αντίκτυπο που θα έχουν στη διατήρηση της ζήτησης σε υψηλά επίπεδα οι αλλαγές στις επιδοτήσεις καυσίμων στην Ασία.

Σημαντική πτώση - που αγγίζει τα 2 δολάρια το βαρέλι - παρουσίαζε αργά το απόγευμα η τιμή του αργού στις διεθνείς αγορές, μετά την προειδοποίηση εκ μέρους του προέδρου της Fed Μπεν Μπερνάνκι για τον πληθωριστικό κίνδυνο που δημιουργεί το αδύναμο δολάριο, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι η Fed δεν σκοπεύει να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια της κατά το τρέχον έτος.

Η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε 1,84 δολάρια και βρισκόταν στα 125,92 δολάρια το βαρέλι, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, ελαφρώς πιο πάνω από το χαμηλό των 125,20 δολαρίων, που σημείωσε νωρίτερα.

Εξάλλου, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ παρουσίαζε μείωση κατά 1,72 δολάρια υποχωρώντας στα 126,30 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται, πλέον, περίπου 10 δολάρια χαμηλότερα από το ρεκόρ των 135 δολαρίων το βαρέλι που σημείωσαν τον προηγούμενο μήνα. Η καθοδική τροχιά των τιμών σχετίζεται με τις ανησυχίες που διατυπώνονται σε ό,τι αφορά την υποχώρηση της παγκόσμιας ζήτησης και την ενίσχυση του δολαρίου σε σχέση με τα χαμηλά επίπεδα στα οποία είχε βρεθεί.

Αναλυτές διαπιστώνουν αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με το κατά πόσον θα διατηρηθεί η υψηλή ζήτηση, δεδομένων των όλο και μεγαλύτερων πιέσεων στις ασιατικές οικονομίες με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης να μειώσουν τις επιδοτήσεις.

Ήδη, η Ινδονησία, η Ταϊβάν και η Σρι Λάνκα έχουν ανακοινώσει μείωση των επιδοτήσεων, ενώ η Μαλαισία ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει από τον Αύγουστο τους ελέγχους τιμών στα καύσιμα, προχωρώντας σε μία κίνηση, η οποία ενδέχεται να διπλασιάσει τις τιμές στα πρατήρια. Επιπλέον, αναμένεται να προχωρήσει η Ινδία αύριο σε αύξηση των τιμών των καυσίμων.

www.kathimerini.grΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης