Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέο πρόγραμμα απασχόλησης για 40.000 νέους

28 Μάιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Με ένα νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα (το οποίο προβλέπει είτε την 5μηνη απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στις επιχειρήσεις είτε την παρακολούθηση προγραμμάτων πιστοποιημένης κατάρτισης στην πληροφορική ή στον επαγγελματικό προσανατολισμό) θα επιχειρήσει η ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας να περιορίσει τα δυσανάλογα (25% κατά μέσο όρο) υψηλά, τόσο σε επίπεδο Ε.Ε. όσο και σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες του πληθυσμού, ποσοστά ανεργίας των νέων ηλικίας έως 25 ετών και τη δυσκολία πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας που αντιμετωπίζει 1 στους 2, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΟΑΕΔ.
Νέο πρόγραμμα απασχόλησης για 40.000 νέους

Καθιερώνεται η 5μηνη επιδοτούμενη απασχόληση νέων ηλικίας 16 έως 25 ετών για την απόκτηση σχετικής εργασιακής εμπειρίας

Με ένα νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα (το οποίο προβλέπει είτε την 5μηνη απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στις επιχειρήσεις είτε την παρακολούθηση προγραμμάτων πιστοποιημένης κατάρτισης στην πληροφορική ή στον επαγγελματικό προσανατολισμό) θα επιχειρήσει η ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας να περιορίσει τα δυσανάλογα (25% κατά μέσο όρο) υψηλά, τόσο σε επίπεδο Ε.Ε. όσο και σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες του πληθυσμού, ποσοστά ανεργίας των νέων ηλικίας έως 25 ετών και τη δυσκολία πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας που αντιμετωπίζει 1 στους 2, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα, που θα ξεκινήσει τον Ιούνιο και κάθε χρόνο θα «απορροφά» 40.000 νέους οι οποίοι «εγκαταλείπουν ή τελειώνουν το σχολείο χωρίς να προχωρούν σε σπουδές», παρουσίασαν χθες η υπουργός Φ. Πάλλη - Πετραλιά και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Γ. Βερναδάκης.

Συμμετοχή
Η διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα τόσο των ανέργων όσο και των επιχειρήσεων θα γίνεται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά μέσω του ΟΑΕΔ:

Οι νέοι θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση για συμμετοχή σε μια από τις 3 δράσεις του προγράμματος: Δηλ. είτε για την 5μηνη απόκτηση εργασιακής εμπειρίας που (σε αντίθεση με τα προγράμματα Stage τα οποία εφαρμόστηκαν έως σήμερα) θα προσφέρεται με πλήρη ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κάλυψη και έναντι αμοιβής 680,59 ευρώ το μήνα (στο ύψος του εκάστοτε ισχύοντος κατώτατου μισθού) είτε για την παρακολούθηση σεμιναρίων πληροφορικής (διάρκειας 100 ωρών με ωριαία αμοιβή 6 ευρώ) και επαγγελματικού προσανατολισμού (διάρκειας 60 ωρών με αποζημίωση 10 ευρώ την ώρα).

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσφέρουν, χωρίς καμία δέσμευση, σε άνεργους νέους πεντάμηνη επιδοτούμενη απασχόληση θα υποβάλουν χωριστά τις αιτήσεις τους.

Ο ΟΑΕΔ μέσω ειδικής εφαρμογής θα επιλέγει αυτόματα τις αιτήσεις και θα τοποθετεί τους άνεργους στις συγκεκριμένες δράσεις.

«Δεν λύνεται το θέμα της ανεργίας, όμως, η δράση αυτή είναι ένα δίχτυ ασφαλείας για όσους δεν έχουν κατορθώσει να κατοχυρώσουν εκπαιδευτικά προσόντα», δήλωσε η Φ. Πάλλη Πετραλιά.

«Το πρόγραμμα με τον τίτλο «μια αρχή, μια ευκαιρία» θα προσφέρει αυτά που οι ίδιοι οι νέοι έχουν απαντήσει σε έρευνά μας ότι θεωρούν ότι τους λείπουν για να μπουν στην αγορά εργασίας, δηλ. προϋπηρεσία, κατάρτιση στην πληροφορική και καθοδήγηση», δήλωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης