Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ο πληθωρισμός Μαΐου θα ξεπεράσει το 4,6%, λέει ο γγ της ΕΣΥΕ

28 Μάιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Ο πληθωρισμός θα ξεπεράσει το 4,6% το Μάιο και θα βρεθεί σε υψηλό εξαετίας πριν ξεκινήσει να υποχωρεί το φθινόπωρο, ενώ η αναταραχή στη παγκόσμια οικονομία κάνει αδύνατη την πρόβλεψη για το σύνολο του έτους, λέει ο γγ της ΕΣΥΕ Μανώλης Κοντοπυράκης.
Ο πληθωρισμός Μαΐου θα ξεπεράσει το 4,6%, λέει ο γγ της ΕΣΥΕ

Ο πληθωρισμός θα ξεπεράσει το 4,6% το Μάιο και θα βρεθεί σε υψηλό εξαετίας πριν ξεκινήσει να υποχωρεί το φθινόπωρο, ενώ η αναταραχή στη παγκόσμια οικονομία κάνει αδύνατη την πρόβλεψη για το σύνολο του έτους, λέει ο γγ της ΕΣΥΕ Μανώλης Κοντοπυράκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters, ο κ. Κοντοπυράκης λέει ότι είναι δύσκολο επίσης να εκτιμηθεί ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, με την ανεργία, ωστόσο, να ακολουθεί πτωτική τάση φέτος και το 2009.

«Ο πληθωρισμός τον μήνα Μάιο θα είναι αυξητικός σε σχέση με τον Απρίλιο και πιθανότατα θα είναι πάνω από 4,6%. Οι λόγοι που έχουν συμβάλει στην αύξηση του πληθωρισμού είναι οι αυξημένες τιμές του πετρελαίου και των σιτηρών. Από το φθινόπωρο αναμένουμε υποχώρηση του πληθωρισμού» είπε.

«Για το σύνολο του έτους είναι πάρα πολύ δύσκολο να προβλέψουμε [τον ρυθμό ανάπτυξης]. Θα εξαρτηθεί από το τι θα συμβεί στην παγκόσμια οικονομία, η οποία είναι πολύ απρόβλεπτη. Κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη» ανέφερε.

«Το μόνο που μπορούμε να πούμε για την ανάπτυξη είναι ότι είναι αρκετά καλή σε σχέση με την ευρωζώνη» προσέθεσε.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα αναθεώρηση του ΑΕΠ, πιθανώς εντός του καλοκαιριού.

 Πηγή In.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης