Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δημοσιοποίηση ονομάτων για τα ειδεχθή εγκλήματα ζητεί ο υπουργός Δικαιοσύνης

24 Μάιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Tο «πράσινο φως» για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των προσώπων που εμπλέκονται στο διεθνές κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών και Εφετών ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο Υπουργός μιλώντας χθες στη Βουλή αποκάλυψε ότι στο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας που εξαρθρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες με διεθνή δράση συμμετείχαν «ευυπόληπτα» άτομα της ελληνικής κοινωνίας.
Δημοσιοποίηση ονομάτων για τα ειδεχθή εγκλήματα ζητεί ο υπουργός Δικαιοσύνης              
 
Tο «πράσινο φως» για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των προσώπων που εμπλέκονται στο διεθνές κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών και Εφετών ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο Υπουργός μιλώντας χθες στη Βουλή αποκάλυψε ότι στο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας που εξαρθρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες με διεθνή δράση συμμετείχαν «ευυπόληπτα» άτομα της ελληνικής κοινωνίας.

«Τις ημέρες αυτές συνελήφθησαν πολλά “ευυπόληπτα” άτομα που συμμετείχαν σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας, χωρίς όμως να γίνουν γνωστά τα ονόματά τους αλλά και τα πρόσωπά τους, παρά το γεγονός ότι, όπως είναι προφανές, τούτο ήταν επιβεβλημένο για την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Εν όψει τούτων, ζητούμε από τους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών, σε περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη, να προβαίνουν κατ΄ εφαρμογή του Ν. 3625/2007 στη δημοσιοποίηση των ονομάτων των εμπλεκομένων στα εγκλήματα που διεπράχθησαν», δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «η κοινωνία μας και η κοινή γνώμη έχει ανάγκη να προστατευθεί από ειδεχθή εγκλήματα που στρέφονται κυρίως εναντίον της».

Η συγκεκριμένη αναφορά έγινε στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία προσωπικών δεδομένων από τα ΜΜΕ. Ο υπουργός αναφερόμενος στην παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία των δεδομένων από τα ΜΜΕ, υπενθύμισε ότι «εφεξής θεωρείται κακούργημα η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και όχι πλημμέλημα».

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. Αλ. Αλαβάνος χαρακτήρισε τη δημόσια τηλεόραση κομματικό φέουδο της Ν.Δ. και ζήτησε την απομάκρυνση της διοίκησης της ΕΡΤ καθώς και την αποκατάσταση όσων «διώχθηκαν». Ο κ. Αλαβάνος χαρακτήρισε επίσης δυσανάλογη την κρατική διαφήμιση σε έντυπα χαμηλής κυκλοφορίας.

 Πηγή: Express.grΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης