Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δραστηριότητες των Εκπροσώπων της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. την Τετάρτη 21/05/2008

23 Μάιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
  • 1. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. κος Πανίδης Αβραάμ, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κος Καμπάνης Βασίλειος και ο Β΄ Αντιπρόεδρος κος Παπαδόπουλος Νικόλαος , μαζί με τις υπεύθυνες του Γραφείου Τύπου της Ομοσπονδίας μας , συμμετείχαν σε προγραμματισμένη συζήτηση με εκπροσώπους του τμήματος Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων της Eurobank.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Ιουλιανού 42 – 46   ΑΘΗΝΑ  Τ.Κ.104 34
Τηλ.: 210-8253445 – FAX: 210-8253446
E – mail: [email protected] Ιστοσελίδα: www.pofee.gr
ΑΠ. ΑΝΑΓ. ΠΟΛ. ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ. ΚΑΤ. 545/4787/94


Παρασκευή , 23 Μαΐου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Δραστηριότητες των Εκπροσώπων της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. την Τετάρτη 21/05/2008

1.    Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. κος Πανίδης Αβραάμ, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κος Καμπάνης Βασίλειος και ο Β΄ Αντιπρόεδρος κος Παπαδόπουλος Νικόλαος , μαζί με τις  υπεύθυνες  του Γραφείου Τύπου της Ομοσπονδίας μας , συμμετείχαν σε προγραμματισμένη συζήτηση με εκπροσώπους του τμήματος Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων της Eurobank.

Εκ μέρους της Eurobank παρευρέθησαν ο κος Νικόλαος Σπυρόπουλος (Διευθυντής Διεύθυνσης Marketing) η κα Νικολαϊς  Γαούτση (Διευθύντρια) και ο κος Ανδρέας Αθανασόπουλος (Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής).

Συζητήθηκαν θέματα γενικότερης συνεργασίας μεταξύ της Τράπεζας και του Κλάδου και ιδιαίτερα θέματα βελτίωσης των διαδικασιών του e-banking. Από την συζήτηση διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σε πολλά θέματα ενώ έγινε κατανοητή η πρόθεση της Τράπεζας για παροχή νέων εφαρμογών και υπηρεσιών e-banking προς τις μικρές επιχειρήσεις και τους Ελεύθερους Επαγγελματίες του Κλάδου μας.

2.    το Προεδρείο της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., αποτελούμενο από τον Πρόεδρο και τους δύο Αντιπροέδρους,  συναντήθηκε με τον Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ. κο Γεώργιο  Βερναρδάκη παρουσία του Γενικού Διευθυντή κου Δημήτριου  Μπουγιακλή.


Στην συζήτηση τέθηκαν τα αιτήματά μας τόσο για την ιδιαίτερη μέριμνα της επιδοτούμενης εκπαίδευσης των εργαζομένων των Λογιστικών Γραφείων, που πρέπει να επιδείξει ο Ο.Α.Ε.Δ. όσο και η απασχόληση ανέργων, μέσω του προγράμματος STAGE στα Γραφεία μας, ενώ ζητήθηκε επιδοτούμενο προσωπικό (μέσω STAGE) για την Ομοσπονδία αλλά και τα γραφεία των Ενώσεων – Μελών μας.

Ο κος Διοικητής, από την πλευρά του, μας ενημέρωσε ότι βλέπει καταρχήν θετικά τα αιτήματα μας τα οποία θα τα μεταφέρει σε υπηρεσιακούς παράγοντες. Μας ενημέρωσε επίσης για την εξέλιξη της μηχανοργάνωσης του Ο.Α.Ε.Δ. και την λειτουργία του e-oaed για το σύνολο των συναλλαγών μας με την υπηρεσία , θέμα για το οποίο υπήρχε ταύτιση απόψεων.

3. Το Προεδρείο της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., αποτελούμενο από τον Πρόεδρο και τους δύο Αντιπροέδρους,   επισκέφθηκε το ΥΠ.ΟΙ.Κ.Ο. και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθυντή του Υφυπουργού κου Αντωνίου Μπέζα, κο Στάθη Ιωάννη  και τους Συμβούλους του κ.κ. Κάβουρα Νικόλαο  και Δέτση Γεώργιο στους οποίους αναφέρθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται τόσο από την εφαρμογή του Ε.Τ.Α.Κ. όσο και από την εφαρμοζόμενη «σκληρή» πολιτική του Υπουργείου στο θέμα της «εκπρόθεσμης» υποβολής των δηλώσεων του Ε9, διεκδικώντας την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων προς όφελος των φορολογουμένων.

4. Ο εκπρόσωπος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. κος Γεώργιος Κορομηλάς και ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. κος Αυλωνίτης Νικόλαος, ως εκπρόσωπος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. παρευρέθηκαν στην 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής, του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, για τη μελέτη, αναμόρφωση και συμπλήρωση των πινάκων μοναδικών συντελεστών καθαρού κέρδος (Μ.Σ.Κ.Κ.) εμπορικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων.

Στη συνεδρίαση αυτή συζητήθηκαν κατΆ αρχήν είκοσι (20) από τα συνολικά ογδόντα έξι (86) αιτήματα για τον καθορισμό Μ.Σ.Κ.Κ. διαφόρων επιχειρήσεων (εμπορικών και παροχής υπηρεσιών).

Σε κάποια από αυτά (δεκατέσσερα) ορίσθηκαν συντελεστές και για τα υπόλοιπα ο καθορισμός συντελεστών θα γίνει αφού συνεκτιμηθούν διάφορα στοιχεία που θα μας γνωστοποιηθούν (δηλωθέντα κέρδη ομοειδών επιχειρήσεων από τις δηλώσεις που έχουν κατατεθεί κ.λπ.) σε επόμενη συνεδρίαση.
Βέβαια συμφωνήθηκε από την αρχή της συνεδρίασης, από όλα τα παριστάμενα μέλη, ότι οι συντελεστές που ορίσθηκαν θα μπορούν μέχρι το τέλος των εργασιών της επιτροπής να διαμορφωθούν διαφορετικά εφ όσον συνεκτιμηθούν και άλλα στοιχεία τα οποία θα προσκομισθούν.

Επίσης συμφωνήθηκε η επανεξέταση υφισταμένων Μ.Σ.Κ.Κ. έτσι ώστε να υπάρξει μείωση σε ορισμένους οι οποίοι είναι πολύ υψηλοί, όπως είναι και αυτοί που αφορούν τον Κλάδο μας τόσο ως Ελεύθερους Επαγγελματίες όσο και σαν Λογιστικά Γραφεία – Εμπορικές Επιχειρήσεις (Κ.Α.8058)  οι οποίοι πρέπει να μειωθούν, αμφότεροι, κατά 10 εκατοστιαίες μονάδες σύμφωνα με την αύξηση του κόστους λειτουργίας μας και την συμπίεση του καθαρού κέρδους.

Η Ομοσπονδία μας, σε άμεση συνεργασία με τα Μέλη της, θα προβεί σε συγκεκριμένες προτάσεις για την αναμόρφωση Μ.Σ.Κ.Κ. διαφόρων επαγγελμάτων βασιζόμενη στην εμπειρία των Μελών της, που γνωρίζουν «εκ των έσω» τα προβλήματα όλων των επαγγελμάτων.
 

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γενικός Γραμματέας

Πανίδης  Αβραάμ                                                           Πατέλης Γ. Νικόλαος

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης