Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΝΕΑ ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΛΑΔΙ

23 Μάιου 2008 Σχόλια
ΝΕΑ ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΛΑΔΙ
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Από την Τρίτη, 20-5-2008, το Υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε την άμεση απόσυρση από την αγορά όλων των ποσοτήτων – συσκευασμένων ή μη, ραφιναρισμένου ή ακατέργαστου ηλιελαίου ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης και βαθμού επιμόλυνσης.
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 23 Μαΐου 2008

ΝΕΑ ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΛΑΔΙ

Από την Τρίτη, 20-5-2008, το Υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε την άμεση απόσυρση από την αγορά όλων των ποσοτήτων – συσκευασμένων ή μη, ραφιναρισμένου ή ακατέργαστου ηλιελαίου ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης και βαθμού επιμόλυνσης.

Κατόπιν τούτου και προκειμένου να μη δημιουργηθούν φαινόμενα κερδοσκοπίας και αδικαιολόγητων ανατιμήσεων γενικά στο χώρο των ελαίων, που θα είχαν άμεση επιβάρυνση στους καταναλωτές και τους επαγγελματίες, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης

κ. Γιώργος Βλάχος υπέγραψε σήμερα 23 Μαΐου 2008 Αγορανομική Διάταξη, με την οποία παγώνουν» οι τιμές σε όλους τους τύπους ελαίων, που κυκλοφορούν στην αγορά στο ύψος, που είχαν την ημέρα απόσυρσης του ηλιελαίου (το οποίο αντιπροσωπεύει περίπου το 30% του συνόλου των ελαίων που διακινούνται στην αγορά) δηλαδή την 20η Μαίου 2008.

Αυτό σημαίνει, ότι κάθε ανατίμηση στη τιμή των προϊόντων που αναφέρονται αναλυτικά στην Αγορανομική Διάταξη αποτελεί παράβαση, η οποία εντοπιζόμενη από τους ελέγχους, που θα ακολουθήσουν, επισύρει διοικητικές κυρώσεις (υψηλά πρόστιμα έως και κλείσιμο της επιχείρησης), μεγάλα πρόστιμα και παραπομπή των παραβατών στον Εισαγγελέα, με παράλληλη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους.

Η νέα Α.Δ. θα ισχύει από αύριο 24/5/2008.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης