Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πρόστιμα εώς και 30.000 ευρώ θα πληρώνουν όσες εταιρίες δεν υποβάλουν κοστολογικά στοιχεία στο ΥΠΑΝ

23 Μάιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Tην εφαρμογή δύο ακόμη μέτρων, από τη δέσμη των 41, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης. Το πρώτο μέτρο αφορά την ανάλυση κοστολογίου από τις υπηρεσίες του ΥΠΑΝ για τη συμμετοχή κάθε κοστολογικού παράγοντα....
 Aλλα δύο μέτρα, από τα 41, σε ισχύ από το ΥΠΑΝ                                             


Tην εφαρμογή δύο ακόμη μέτρων, από τη δέσμη των 41, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης. Το πρώτο μέτρο αφορά την ανάλυση κοστολογίου από τις υπηρεσίες του ΥΠΑΝ για τη συμμετοχή κάθε κοστολογικού παράγοντα στη διαμόρφωση του τελικού κόστους στη βιομηχανική επεξεργασία/τυποποίηση.

Η ΓΓΕ ζήτησε από επιχειρήσεις επισήμως την υποβολή συγκεκριμένων κοστολογικών στοιχείων (υπό μορφή ειδικά διαμορφωμένου πίνακα) για την καλύτερη δυνατή επεξεργασία τους. Τυχόν μη συμμόρφωσή τους θα συνεπάγεται όχι μόνο τις κυρώσεις του Αγορανομικού Κώδικα αλλά και ειδικό πρόστιμο, ύψους 30.000 ευρώ με βάση απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Βλάχου που υπεγράφη στις 21/5/2008.

Το δεύτερο μέτρο αφορά το Μητρώο Συσκευαστηρίων. Hδη έχουν καταγραφεί στο διαμορφούμενο Μητρώο που τηρείται στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας τα στοιχεία αδειοδοτημένων συσκευαστηρίων για 32 νομαρχίες και συνεχίζουν να έρχονται στοιχεία και για τις υπόλοιπες. Παράλληλα, με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητείται η καθιέρωση της υποχρέωσης των διακινητών αγροτικών προϊόντων να χρησιμοποιούν μόνο τα συσκευαστήρια που έχουν καταγραφεί στο Μητρώο της ΓΓΒ.

Πηγή: Express.gr 


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης