Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΠΕΦΕ - Ενημέρωση - Ανάκληση δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, λόγω νομικής πλάνης .

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Ανάκληση δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, λόγω νομικής πλάνης .
                                
Αθήνα 21/5/2008
 
 
ΘΕΜΑ: « Ανάκληση δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, λόγω νομικής πλάνης .
    
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
 
1.     Σύμφωνα με την παραγρ. 4 του άρθρου 61 του Ν.2238/1994 η δήλωση αποτελεί δεσμευτικό τίτλο για το φορολογούμενο. Μπορεί όμως για λόγους συγγνωστής πλάνης, να την ανακαλέσει εν λόγω ή εν μέρει φέροντας και το βάρος της απόδειξης των πραγματικών περιστατικών που τη συνιστούν. Η ανάκληση γίνεται με την υποβολή δήλωσης μέσα στο οικείο οικονομικό έτος. Αν η ανακλητική δήλωση υποβληθεί σε χρόνο μεταγενέστερο του οικείου οικονομικού έτους ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. γνωστοποιεί στο φορολογούμενο ότι η ανάκληση δεν γίνεται δεκτή. Κατά της απόρριψης μπορεί να ασκηθεί προσφυγή.
2.     Η Ολομέλεια του ΣτΕ με απόφαση του ερμηνεύοντας τις πιο πάνω διατάξεις έκρινε ότι αυτές ρυθμίζουν, μόνο, την περίπτωση ανάκλησης της δήλωσης, λόγω πραγματικής πλάνης και όχι λόγω νομικής πλάνης.
3.     Ύστερα από τα προαναφερόμενα, κατΆ ορθή εφαρμογή των πιο πάνω διατάξεων, είναι φανερό ότι η ανάκληση της δήλωσης λόγω νομικής πλάνης μπορεί να ασκηθεί, είτε ενώπιον της φορολογικής αρχής, είτε ευθέως με προσφυγή ενώπιον του διοικητικού δικαστηρίου ακολουθούμενη της διαδικασίας ανάκλησης, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί με την παλαιότερη νομολογία του ΣτΕ, δηλαδή και μετά την λήξη του έτους υποβολής της εμπρόθεσμης ετήσιας δήλωσης του υπόχρεου.
      
Υ.Γ.: Οι προαναφερθείσες αποφάσεις του ΣτΕ βρίσκονται στα γραφεία της Π. Ε. Φ. Ε.
 


Αθήνα 21/5/2008
 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
 
Η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων ( Π. Ε. Φ. Ε. ) σε συνεργασία με την Σ. Ε. Υ. Ο. Ο. (Σχολή Επιμόρφωσης Υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών) διοργάνωσε διήμερο φορολογικό σεμινάριο την προηγούμενη εβδομάδα στις 15 και 16 Μαΐου 2008 ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή στο ΚΕΠΥΟ με θέματα Ε.Τ.ΑΚ. – Φ.Π.Α ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΑΛΛΑΓΕΣ) - ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ & ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ και Κ.Β.Σ.

Το σεμινάριο τίμησαν με την παρουσία τους καταξιωμένοι συνάδελφοι Λογιστές – Φοροτεχνικοί, μέλη καθώς επίσης το Δ.Σ. της Ένωσης Κατασκευαστών, το Δ.Σ. των Μεσιτών, των Ιδιοκτητών Ακινήτων , του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους, Δικηγόροι, Μηχανικοί. Επίσης στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής στην Αθήνα παρευρέθησαν στο σεμινάριο ο Διευθυντής των Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ με τους φοιτητές από το τμήμα Λογιστικής και Φορολογικού.

Ήταν ένα υπέροχο επιστημονικό σεμινάριο, η αίθουσα ήταν κατάμεστη και θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την παρουσία σας.
 
Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε συνεργασία.
 
Υ.Γ.: Το ίδιο σεμινάριο εφόσον μας το ζητήσετε μπορούμε να το δημιουργήσουμε σε ΟΛΗ την Ελλάδα. Δηλώσεις ενδιαφέροντος καθημερινά 09:00πμ – 14:00μμ και 18:00μμ – 21:00μμ στα  εξής τηλέφωνα: 210-6124910 & 6948-351478, και στο 210-8820002.
 
                                   

 Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης