Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στη φυλακή τρεις εφοριακοί για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ

20 Μάιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ οδηγήθηκαν τρεις εφοριακοί που υπηρετούσαν στη ΔΟΥ Νεάπολης, κατηγορούμενοι ότι επέστρεψαν φόρο 460 εκατομμυρίων δραχμών σε επιχειρήσεις- μαϊμού που παρουσίαζαν εξαγωγές που ποτέ δεν έγιναν.
Στη φυλακή τρεις εφοριακοί για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ οδηγήθηκαν τρεις εφοριακοί που υπηρετούσαν στη ΔΟΥ Νεάπολης, κατηγορούμενοι ότι επέστρεψαν φόρο 460 εκατομμυρίων δραχμών σε επιχειρήσεις- μαϊμού που παρουσίαζαν εξαγωγές που ποτέ δεν έγιναν.
Πρόκειται για ένα τμήμα του μεγάλου σκανδάλου της επιστροφής ΦΠΑ που αποκάλυψαν «ΤΑ ΝΕΑ» το 2001, από το οποίο το Δημόσιο έχασε περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δραχμές. Οι εφοριακοί που κατηγορούνται για το σκάνδαλο και υπηρετούσαν τουλάχιστον σε τέσσερις Εφορίες της Θεσσαλονίκης φέρονται ότι σε συνεργασία με ιδιώτες, οι οποίοι άνοιγαν εικονικά εξαγωγικές επιχειρήσεις, παρουσίαζαν ενδοκοινοτικές εξαγωγές και έτσι εισέπρατταν χρήματα από επιστροφή φόρου.
Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε όταν έγινε τυχαίος έλεγχος από το τότε ΣΔΟΕ σε εταιρεία- μαΐμού στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και προέκυψε ότι όλη η εξαγωγική επιχείρηση ήταν ένα γραφείο με ένα τηλέφωνο, αλλά από τους εμφανιζόμενους ιδιοκτήτες του είχαν εισπραχθεί επιστροφές ΦΠΑ δεκάδων εκατομμυρίων δραχμών. Στη συγκεκριμένη υπόθεση οι δύο εφοριακοί- ο τότε προϊστάμενος του τμήματος ΦΠΑ και ένας υπάλληλος- κατηγορήθηκαν για απιστία εις βάρος του Δημοσίου, ότι σε δύο περιπτώσεις επέστρεψαν 350 και 110 εκατομμύρια δραχμές σε εξαγωγικές εταιρείες, χωρίς να ελέγξουν εάν έγιναν οι εξαγωγές. Καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 8 και 6 ετών. Ο τρίτος εφοριακός, εις βάρος του οποίου επιβλήθηκε ποινή οκτώ ετών, κατηγορήθηκε για τη μία περίπτωση επιστροφής.


Πηγή Τα Νέα


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης