Απόφαση για ενίσχυση πυρόκληκτων

Οικονομικές Ειδήσεις

19 Μάιος 2008
Υπεγράφη σήμερα από τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη και ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση ποσού ύψους 10.000 ευρώ στους πληγέντες από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007, ως προκαταβολή της συνολικής δωρεάν κρατικής ενίσχυσης για την ανακατασκευή των κατοικιών τους. Το ποσό αυτό χορηγείται στους ενδιαφερόμενους με την έκδοση της Βεβαίωσης Καθορισμού Δωρεάν Κρατικής Αρωγής για Ανακατασκευή. Taxheaven.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Απόφαση για ενίσχυση πυρόκληκτων

Αθήνα, 19-5-2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπεγράφη σήμερα από τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη και ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση ποσού ύψους 10.000 ευρώ στους πληγέντες από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007, ως προκαταβολή της συνολικής δωρεάν κρατικής ενίσχυσης για την ανακατασκευή των κατοικιών τους. Το ποσό αυτό χορηγείται στους ενδιαφερόμενους με την έκδοση της Βεβαίωσης Καθορισμού Δωρεάν Κρατικής Αρωγής για Ανακατασκευή.

Με την ίδια ΚΥΑ ορίζεται ότι η προκαταβολή της συνολικής δωρεάν κρατικής ενίσχυσης ύψους 2.000 ευρώ για την επισκευή των κατοικιών χορηγείται στους πληγέντες μετά την υποβολή και τον έλεγχο των δικαιολογητικών, πλην του φακέλου της μελέτης επισκευής της κατοικίας.

Οι ενισχύσεις των 10.000 ευρώ και 2.000 ευρώ για την ανακατασκευή και επισκευή αντίστοιχα των πληγεισών κατοικιών, χορηγούνται από το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.