Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ανεργία 8% και αύξηση ΑΕΠ κατά 3,6%

  • Στο 8% μειώθηκε η ανεργία στη χώρα τον Φεβρουάριο εφέτος, από 9% τον Φεβρουάριο πέρυσι. Την εξέλιξη αυτή ανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης από το βήμα της ετήσιας συνέλευσης του ΣΕΒ (σελ. 4), ενώ τα σχετικά στοιχεία δημοσιοποιούνται σήμερα από τη Στατιστική Υπηρεσία. Ο υπουργός χαρακτήρισε την περαιτέρω πτώση της ανεργίας ως αποτέλεσμα του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της κυβέρνησης, που ενισχύει τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας στα εισαγόμενα οικονομικά προβλήματα.
Ανεργία 8% και αύξηση ΑΕΠ κατά 3,6%

Στο 8% μειώθηκε η ανεργία στη χώρα τον Φεβρουάριο εφέτος, από 9% τον Φεβρουάριο πέρυσι. Την εξέλιξη αυτή ανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης από το βήμα της ετήσιας συνέλευσης του ΣΕΒ (σελ. 4), ενώ τα σχετικά στοιχεία δημοσιοποιούνται σήμερα από τη Στατιστική Υπηρεσία. Ο υπουργός χαρακτήρισε την περαιτέρω πτώση της ανεργίας ως αποτέλεσμα του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της κυβέρνησης, που ενισχύει τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας στα εισαγόμενα οικονομικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας τον Απρίλιο εφέτος, η ανεργία θα συνεχίσει την πτωτική τάση της, έστω και με αργότερο ρυθμό, λόγω και της επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται –σε εθνικολογιστική βάση– η μείωση του ποσοστού σε 7,5% εφέτος, σε 7,2% το 2009 και σε 6,7% το 2010. Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις εαρινές προβλέψεις της εκτιμά ότι τόσο το 2008 όσο και το 2009 η ανεργία –σε εθνικολογιστική βάση– θα μειωθεί στην Ελλάδα κάτω από το 7,5%. Ζήτημα παραμένει η επίλυση του δομικού προβλήματος, όπως είναι η υψηλή ανεργία στους νέους σε ηλικία και στις γυναίκες, καθώς και οι μεγάλες διαφορές μεταξύ των περιφερειών της χώρας.

Πηγή Express


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης