Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σήμερα Κρίνεται η απεργία φορτηγών - βυτιοφόρων

14 Μάιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Συνεδριάζει σήμερα η Γ.Σ. των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ. και των βυτιοφόρων με σκοπό να αποφασισθεί τι μέλλει γενέσθαι με τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με τον γραμματέα του συνδικάτου ιδιοκτητών φορτηγών Γ. Κολιούση, οι απεργοί επιθυμούν έγγραφες διαβεβαιώσεις από τα υπουργεία Οικονομίας και Απασχόλησης για τα υπεσχημένα τους.
Κρίνεται... η απεργία φορτηγών - βυτιοφόρων

Συνεδριάζει σήμερα η Γ.Σ. των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ. και των βυτιοφόρων με σκοπό να αποφασισθεί τι μέλλει γενέσθαι με τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με τον γραμματέα του συνδικάτου ιδιοκτητών φορτηγών Γ. Κολιούση, οι απεργοί επιθυμούν έγγραφες διαβεβαιώσεις από τα υπουργεία Οικονομίας και Απασχόλησης για τα υπεσχημένα τους.

Ωστόσο το ενδεχόμενο για νέα αύξηση στα κόμιστρα των βυτιοφόρων απέρριψε χθες το υπουργείο Μεταφορών.

Ειδικότερα, αναφορικά με το αίτημα των οδηγών φορτηγών Δ.Χ. και βυτιοφόρων για περαιτέρω αύξηση, υψηλόβαθμο υπηρεσιακό στέλεχος του υπουργείου Μεταφορών σημείωσε χθες ότι: «Εάν δώσουμε νέα αύξηση, θα ενθαρρυνθούν και άλλες επαγγελματικές ομάδες που ζητούν ανάλογες αυξήσεις», επισημαίνοντας πάντως ότι τον Σεπτέμβριο θα εξεταστεί εκ νέου το αίτημά τους.

Επίσης το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι το ζήτημα αύξησης των κομίστρων δεν αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου Μεταφορών, αλλά συναρμοδιότητα των υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, τα οποία υπέγραψαν και την πρόσφατη απόφαση για αυξήσεις στα κόμιστρα φορτηγών, βυτιοφόρων, ΚΤΕΛ και ΤΑΧΙ της τάξης του 5%.

Παράλληλα, αναφορικά με το αίτημα ορισμένων φορέων (π.χ. ΕΒΕΑ, ΣΕΕΠΕ) που ζητούν την απελευθέρωση της αγοράς, υπογράμμισε ότι: «Η Ελλάδα δεν αντέχει το άνοιγμα της κλειστής αγοράς φορτηγών δημοσίας χρήσης, καθώς το μεταφορικό της έργο δεν δικαιολογεί κάτι τέτοιο».

Πηγή Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης