Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ - ΟΤΟΕ - ΑΔΕΔΥ στις 15 Μαΐου

13 Μάιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
  • Σε απεργιακό κλοιό την Πέμπτη ολόκληρη η χώρα μετά την εξαγγελία νέων κινητοποίησεων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ - ΟΤΟΕ - ΑΔΕΔΥ στις 15 Μαΐου

Σε απεργιακό κλοιό την Πέμπτη ολόκληρη η χώρα μετά την εξαγγελία νέων κινητοποίησεων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Μαΐου, προχωράει η ΟΤΟΕ στις τράπεζες που δεν έχουν χορηγήσει εξουσιοδοτήσεις για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Οι τράπεζες αυτές είναι: Εθνική, Alpha Bank,Eurobank, Probank, FBB, HSBC, BNP Paribas, Citibank, Ελληνική Τράπεζα, American Express και Κύπρου.

Απεργία ΓΣΕΕ

Την προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη 15 Μαΐου, «για την απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων - εκποιήσεων - των ΔΕΚΟ και των επιχειρήσεων του Δημόσιου Τομέα (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΟΑ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΕΥΔΑΠ κ.α)», ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ.

Ειδικότερα ανακοίνωσε γενική 24ωρη απεργία για τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ και στα λιμάνια Πειραιώς και Θεσσαλονίκης (ΟΛΠ-ΟΛΘ) και πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00, για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, στα ΕΛΤΑ, στην ΟΑ και στην ΕΥΔΑΠ.

Κεντρικό αίτημα της απεργίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση είναι «η ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων και η διασφάλιση του δημοσίου και κοινωφελούς χαρακτήρα των επιχειρήσεων δημοσίου συμφέροντος».

Κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ για το νέο μισθολόγιο

Με στάση εργασίας την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Μαΐου, από τις έντεκα το πρωί ως το τέλος του ωραρίου, ανοίγει η ΑΔΕΔΥ τον κύκλο των κινητοποιήσεων για τη διεκδίκηση του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων. Στα πλαίσια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθούν, στις 12.30 της ίδιας μέρας, απεργιακές συγκεντρώσεις στην πλατεία Κοραή στην Αθήνα και στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί ότι «αν η κυβέρνηση επιμείνει στην πολιτική της λιτότητας, της ακρίβειας και της ανατροπής εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων, θα ακολουθήσει κύκλος απεργιακών κινητοποιήσεων».

Ειδικότερα, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί νέο μισθολόγιο με βασικό μισθό 1.300 ευρώ (με ενσωματωμένα τα επιδόματα στο βασικό μισθό), μέτρα για την πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, κάλυψη των κενών θέσεων στο δημόσιο με μόνιμο προσωπικό και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, που καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Διεκδικεί επίσης, επέκταση του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών στους εργαζομένους στο δημόσιο, που το δικαιούνται, και απόρριψη κάθε ιδέας για περαιτέρω υποβάθμιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων.

Στήριξη ΓΣΕΕ στην ΟΤΟΕ

Συνάντηση του προεδρείου της ΓΣΕΕ με την ΟΤΟΕ, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 12/5/08 στην οποία αποφασίστηκε η από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει απ΄την άρνηση ορισμένων Τραπεζών να προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις για τη ΣΣΕ.

Η ΓΣΕΕ υποστηρίζει ανεπιφύλακτα τον αγώνα και τα αιτήματα της ΟΤΟΕ για τον σεβασμό του Νόμου και του Θεσμού των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που αποτελούν κατάκτηση του Συνδικαλιστικού κινήματος και υποχρέωση των εργοδοτών.

Η συμπεριφορά και η άρνηση των Τραπεζιτών και κυρίως της Εθνικής και της Τράπεζας της Ελλάδος να δώσουν εξουσιοδοτήσεις για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την ΣΣΕ, είναι απαράδεκτη και προκλητική ιδιαίτερα στη σημερινή περίοδο, στην οποία οι τράπεζες καταγράφουν ιστορική κερδοφορία.

Αποφασίστηκαν κοινές πρωτοβουλίες ΓΣΕΕ και ΟΤΟΕ προς την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς (Οικονομίας, Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας) ώστε να απαιτηθεί απ τους τραπεζίτες η εφαρμογή του Νόμου και η έναρξη διαπραγματεύσεων για την Κλαδική ΣΣΕ της ΟΤΟΕ.

Η ΓΣΕΕ είναι αποφασισμένη να επιβάλλει τη διαπραγμάτευση και υπογραφή των Κλαδικών ΣΣΕ ως ελάχιστη ασπίδα προστασίας των εισοδημάτων των εργαζομένων που δοκιμάζεται απ την ανεξέλεγκτη ακρίβειας της αγοράς.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης