Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στήριξη του ΟΑΕΕ με 100 εκατ. ευρώ

9 Μάιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Eκτακτη επιχορήγηση 100 εκατ. ευρώ έλαβε ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ρευστότητας και να καταβληθούν οι συντάξεις για τον μήνα Μάιο. Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός βρισκόταν εν αναμονή επιπλέον κρατικής επιχορήγησης από τον Δεκέμβριο του 2007, ενώ τον Φεβρουάριο είχε ήδη εξαντλήσει το ποσό που του είχε δοθεί από τον προϋπολογισμό του 2008, των 176 εκατ. ευρώ.
Στήριξη του ΟΑΕΕ με 100 εκατ. ευρώ

Eκτακτη επιχορήγηση 100 εκατ. ευρώ έλαβε ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ρευστότητας και να καταβληθούν οι συντάξεις για τον μήνα Μάιο. Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός βρισκόταν εν αναμονή επιπλέον κρατικής επιχορήγησης από τον Δεκέμβριο του 2007, ενώ τον Φεβρουάριο είχε ήδη εξαντλήσει το ποσό που του είχε δοθεί από τον προϋπολογισμό του 2008, των 176 εκατ. ευρώ.

Μετά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του διοικητή του Οργανισμού Κωνσταντίνου Κόντου, η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη - Πετραλιά δεσμεύτηκε για την καταβολή επιπλέον 200 εκατ. ευρώ και εγγυήθηκε για τις συντάξεις των ασφαλισμένων. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Κόντος έχει βρεθεί πολλές φορές προ αδιεξόδου και εν μέσω ασφυκτικών πιέσεων, αφού έχει ήδη προχωρήσει σε εκποίηση ομολόγων και μετοχών για να καταβληθούν οι συντάξεις προηγούμενων μηνών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εάν δεν δοθούν και τα υπόλοιπα χρήματα ο Οργανισμός θα αντιμετωπίσει ξανά σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας μέχρι το τέλος του έτους. Απαιτούνται τουλάχιστον 80 εκατ. ευρώ ακόμη.

Με την ψήφιση του νέου νόμου για το ασφαλιστικό 3655/08 καταργείται η αιρετή διοίκηση στον ΟΑΕΕ. Eτσι, εντός των επόμενων 2 μηνών αναμένεται νέα διοίκηση στον Οργανισμό, με τον διοικητή του Κων/νο Κόντο να αποχωρεί έπειτα από 22 χρόνια συνεχούς παρουσίας.

Ο διοικητής του ΟΑΕΕ τάσσεται ενάντια στην κατάργηση του αιρετού της διοίκησης, επισημαίνοντας ότι για την εύρυθμη λειτουργία του είναι απαραίτητο το Δ.Σ. να προέρχεται από τους ίδιους τους ασφαλισμένους.

Τέλος, έως τον Αύγουστο αναμένεται να ενταχθούν στον ΟΑΕΕ, στον κλάδο σύνταξης, το Ταμείο Πρόνοιας Ξενοδόχων, το Ταμείο Ασφαλίσεως Ναυτικών Πρακτόρων και Υπαλλήλων (ΤΑΝΠΥ) και το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Ιπποδρομιών (ΤΑΠΕΑΠΙ), ενώ στον κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης εντάσσονται το Ταμείο Επικουρικής Ασφαλίσεως & Κοινής Διανομής Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων και το Ταμείο Επικουρικής Ασφαλίσεως των Αρτοποιών.

Πηγή ExpressΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης