Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αλογοσκούφης: Συστράτευση της ΥΠΕΕ κατά της φοροδιαφυγής

23 Απρίλιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Εντατικούς ελέγχους στην αγορά για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που συντελείται ιδιαίτερα με την έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων απο επιχειρήσεις, τη μη απόδοση του ΦΠΑ, αλλά και του λαθρεμπορίου στην διακίνηση του πετρελαίου, προγραμματίζει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.
Εντατικούς ελέγχους στην αγορά για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που συντελείται ιδιαίτερα με την έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων απο επιχειρήσεις, τη μη απόδοση του ΦΠΑ, αλλά και του λαθρεμπορίου στην διακίνηση του πετρελαίου, προγραμματίζει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, επισκέφθηκε μαζί με τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα τα γραφεία της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών και κάλεσαν τους εργαζόμενους στην ΥΠΕΕ να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Αλογοσκούφης κάλεσε τους ελεγκτές της ΥΠΕΕ σε συστράτευση για την αντιμετώπιση του φαινομένου, λέγοντας ότι όσο έχουμε υψηλή φοροδιαφυγή δεν μπορούμε να μιλάμε για ισχυρή οικονομία και δίκαιο κράτος.

Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμα στα αποτελέσματα απο τη μέχρι τώρα εφαρμογή του νέου συστήματος στη διακίνηση του πετρελαίου θέρμανσης, λέγοντας ότι τα στοιχεία δείχνουν αύξηση των πωλήσεων πετρελαίου κίνησης κατά 20% μετά την εφαρμογή του νέου καθεστώτος, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί δείγμα της επιτυχίας του νέου συστήματος.

Αναφερόμενος στον αντικαταστάτη του κ. Κλαδά που παραιτήθηκε απο τη θέση του ειδικού γραμματέα της ΥΠΕΕ, σημείωσε ότι μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο, την ευθύνη θα έχει ο κ. Ανδριανόπουλος, που είναι γενικός γραμματέας στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Μπέζας απο την πλευρά του κάλεσε τους ελεγκτές της ΥΠΕΕ να δώσουν έμφαση με τους ελέγχους τους σε τρεις τομείς:

- στην έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων απο τις επιχειρήσεις που αποτελεί μεγάλη εστία φοροδιαφυγής.

- στους προληπτικούς ελέγχους στην αγορά για την απόδοση του ΦΠΑ απο τις επιχειρήσεις, που όπως είπε, θα πρέπει να ενισχυθούν τώρα και ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

- στους ελέγχους των στοιχείων για τις καταναλώσεις πετρελαίου θέρμανσης που προκύπτουν απο το νέο σύστημα καταγραφής των ποσοτήτων που αγοράζονται απο το σύστημα Ηφαιστος.

Ο κ. Μπέζας διευκρίνισε ότι ως τις 15 Μαΐου θα έχουν σταλεί στην ΥΠΕΕ όλα τα στοιχεία με τις καταναλώσεις πετρελαίου θέρμανσης που πρέπει να ελεγχθούν απο την ΥΠΕΕ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν συντελέθηκε λαθρεμπόριο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης