Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νανοτεχνολογία σε ρούχα

20 Απρίλιος 2008
  • Επιστήμονες ανέπτυξαν νανοτεχνολογία που επιτρέπει την παραγωγή ρεύματος από τα ρούχα μας. Η τεχνολογία που...αναπτύσσεται αρχικά για στρατιωτικούς σκοπούς εκμεταλλεύεται την ενέργεια που δημιουργείται από την τριβή μεταξύ των υφασμάτων σε άτομα που κινούνται συνεχώς.
Νανοτεχνολογία σε ρούχα

     
Επιστήμονες ανέπτυξαν νανοτεχνολογία που επιτρέπει την παραγωγή ρεύματος από τα ρούχα μας. Η τεχνολογία που...αναπτύσσεται αρχικά για στρατιωτικούς σκοπούς εκμεταλλεύεται την ενέργεια που δημιουργείται από την τριβή μεταξύ των υφασμάτων σε άτομα που κινούνται συνεχώς.


Το ύφασμα κατασκευασμένο από οξείδιο ψευδαργύρου δημιουργεί ρεύμα με το πιεζοηλεκτρικό φαινόμενο. Εκτός του ότι στο μέλλον μπορούμε να δούμε ρούχα που να φορτίζουν το κινητό μας, ενδεχόμενες άλλες χρήσεις μπορούν να είναι ακόμα και κουρτίνες οι οποίες παράγουν ρεύμα με την κίνηση τους από τον αέρα όπως αναφέρει ο Zhong Lin Wang, καθηγητής του Georgia Institute of Technology.

Πηγή e-portal

 Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης