Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ρ. Αντωνοπούλου: «Σήμερα, 2 εκατομμύρια επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, δίνοντας δουλειά - και μάλιστα ποιοτική δουλειά - σε περισσότερα από 14,5 εκατομμύρια ανθρώπους»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 23-05-2017

Συμμετοχή Ρ. Αντωνοπούλου σε εκδήλωση της Ισπανικής Κυβέρνησης για την Κοινωνική Οικονομία

Κοινή διακήρυξη για την προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνυπέγραψε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου μαζί με ακόμα 11 εκπροσώπους χωρών μελών της ΕΕ, σε εκδήλωση με τίτλο «Κοινωνική Οικονομία, ένα επιχειρηματικό μοντέλο για το μέλλον της Ευρώπης», που οργάνωσε η Ισπανική Κυβέρνηση στην Μαδρίτη.

«Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι η κοινωνική οικονομία, ένα παραγωγικό μοντέλο που βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, κερδίζει ολοένα και περισσότερο το ενεργό ενδιαφέρον των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τη Διακήρυξη της Μαδρίτης επιβεβαιώνεται η σημασία της κοινωνικής οικονομίας για την οικονομία και την ανάπτυξη, και προωθείται η επέκτασή της σε περισσότερους τομείς οικονομικής δραστηριότητας», δήλωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός και κατέληξε λέγοντας: «Σήμερα, 2 εκατομμύρια επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, δίνοντας δουλειά – και μάλιστα ποιοτική δουλειά - σε περισσότερα από 14,5 εκατομμύρια ανθρώπους».

Στο περιθώριο της εκδήλωσης η κ. Αντωνοπούλου συναντήθηκε με τον Υπουργό Εργασίας του Λουξεμβούργου, Nicolas Schmit, τον Υπουργό Εργασίας της Πορτογαλίας, Jose Antonio Vieira da Silva, τον υφυπουργό Εργασίας της Ιταλίας, Luigi Bobba, τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Κοινωνικής Οικονομίας της Δημοκρατίας της Σλοβενίας, Tadej Slapnik, καθώς και με τη Δήμαρχο Μαδρίτης, Manuela Carmena, με τους οποίους συζήτησε θέματα προώθησης της απασχόλησης.

Αύριο, Τετάρτη 24 Μαΐου, η Αναπληρώτρια Υπουργός θα συναντηθεί με την Υπουργό Εργασίας της Ισπανίας, Fatima Banez.Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης