Αποτελέσματα live αναζήτησης

Eξομοίωση εργασιακών σχέσεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα «δείχνει» ο Γ.Αλογοσκούφης

14 Απρίλιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Δεν δικαιολογούνται εργασιακές σχέσεις δύο ταχυτήτων, δηλώνει στην ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τη σταδιακή εξομοίωσή των εργασιακών σχέσεων στις επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα που θα ιδιωτικοποιούνται, με εκείνες που ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα.
Eξομοίωση εργασιακών σχέσεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα «δείχνει» ο Γ.Αλογοσκούφης

   
Δεν δικαιολογούνται εργασιακές σχέσεις δύο ταχυτήτων, δηλώνει στην ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τη σταδιακή εξομοίωσή των εργασιακών σχέσεων στις επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα που θα ιδιωτικοποιούνται, με εκείνες που ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα.

Σε συνέντευξή του στην Απογευματινή της Κυριακής, ο κ. Αλαγοσκούφης αναρωτήθηκε επίσης «γιατί πρέπει να διαιωνίζουμε τις διαφορές στις εργασιακές σχέσεις». Τονίζει, πάντως, ότι η κυβέρνηση κινείται σε λογική ήπιας προσαρμογής και δεν επιδιώκει κοινωνικές αναταράξεις.

Ο υπουργός Οικονομίας αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει η δεύτερη φάση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, αλλά και η δεύτερη φάση δημοσιονομικής προσαρμογής, κατά την οποία στόχος είναι η επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

Θεωρεί ότι είναι πολύ δύσκολο να μην υπάρξει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, ενώ δεν θέλησε να απαντήσει σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης των δύο μεγάλων κομμάτων, αναφέροντας, «δεν θα ήθελα να συμπράξω σε συζήτηση για υποθετικά σενάρια».

* Το ρουμανικό τραπεζικό σύστημα είναι υγιές, έχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης τραπεζικών εργασιών και δεν έχει επηρεαστεί από την διεθνή αναταραχή που ξεκίνησε από τα στεγαστικά δάνεια μειωμένης εξασφάλισης στις ΗΠΑ, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για τις οκτώ ελληνικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην χώρα αυτή. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχε ο Γ.Αλογοσκούφης με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Ρουμανίας Mugur Isarescu, στο πλαίσιο της επίσης διήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Βουκουρέστι.

Πηγή In.gr

 Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης