Αλλαγές σε Δημόσιο, ΟΓΑ και ΙΚΑ προαναγγέλλει η Φ.Πάλλη-Πετραλιά

Οικονομικές Ειδήσεις

13 Απρίλιος 2008
«Συνολική αντιμετώπιση του ΟΓΑ» στο αμέσως επόμενο διάστημα, ανάγκη «ουσιαστικών παρεμβάσεων στο ΙΚΑ» καθώς και ρυθμίσεις για τους εργαζομένους στο Δημόσιο που θα παρουσιαστούν μετά το νέο μισθολόγιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, προαναγγέλλει η υπουργός Απασχόλησης Φ.Πάλλη-Πετραλιά σε συνέντευξη στο Έθνος της Κυριακής. Taxheaven.gr

Αλλαγές σε Δημόσιο, ΟΓΑ και ΙΚΑ προαναγγέλλει η Φ.Πάλλη-Πετραλιά
 
 
«Συνολική αντιμετώπιση του ΟΓΑ» στο αμέσως επόμενο διάστημα, ανάγκη «ουσιαστικών παρεμβάσεων στο ΙΚΑ» καθώς και ρυθμίσεις για τους εργαζομένους στο Δημόσιο που θα παρουσιαστούν μετά το νέο μισθολόγιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, προαναγγέλλει η υπουργός Απασχόλησης Φ.Πάλλη-Πετραλιά σε συνέντευξη στο Έθνος της Κυριακής.

Σε ερώτηση για τις αλλαγές που έχουν προαναγγελθεί σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους στο Δημόσιο, η κα Πετραλιά λέει ότι «υπάρχουν βήματα, όπως είναι το ενιαίο μισθολόγιο, που πρέπει να προηγηθούν του Ασφαλιστικού».

Για τους αγρότες, η υπουργός είναι ξεκάθαρη στο ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει και νέα κυβερνητική πρωτοβουλία για τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ: «Ο ΟΓΑ χρειάζεται μια συνολική αντιμετώπιση. Εστιασμένη στις ιδιαίτερες συνθήκες που αφορούν τον αγρότη και την αγρότισσα, τις ιδιαίτερες ανάγκες που έχουν και τον κρίσιμο ρόλο τους. Με αυτό το πρίσμα πρέπει να δούμε όλα τα θέματα που τον αφορούν, μέσα σε ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο», αναφέρει.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο ΙΚΑ η κα Πετραλιά αναφέρει πως «προφανώς και χρειάζονται ουσιαστικές παρεμβάσεις για να μπορέσει αυτός ο πολύ μεγάλος Οργανισμός που έχει προσφέρει παρά πολλά να βρει τον σύγχρονο βηματισμό του. Το ΙΚΑ λοιπόν είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα. Και είναι ο κατάλληλος χρόνος για να πετύχουμε τα μέγιστα».


Πηγή In.gr