Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αυξάνονται τα παράβολα έως και 600%

11 Απρίλιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Ακόμα δυσκολότερη γίνεται η πρόσβαση στη Δικαιοσύνη των οικονομικά ασθενέστερων και των συνταξιούχων, σύμφωνα με διατάξεις του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση απονομής της διοικητικής Δικαιοσύνης, καθώς και με τροπολογίες που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή....
Αυξάνονται τα παράβολα έως και 600%

Ακόμα δυσκολότερη γίνεται η πρόσβαση στη Δικαιοσύνη των οικονομικά ασθενέστερων και των συνταξιούχων, σύμφωνα με διατάξεις του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση απονομής της διοικητικής Δικαιοσύνης, καθώς και με τροπολογίες που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή.

Στο νομοσχέδιο που έχει επικριθεί για πολλές ρυθμίσεις του προβλέπεται η αύξηση παραβόλων, ενσήμων κ.λπ. ακόμα και σε ποσοστό 500% - 600% προκειμένου να αποτραπεί η σωρεία προσφυγών.

Παράλληλα με χθεσινή τροπολογία ορίζεται πλέον ότι στο Ελεγκτικό Συνέδριο θα καταβάλλεται παράβολο 20 ευρώ για εφέσεις (αιτήσεις αναθεώρησης, ανακοπής, διόρθωσης κ.λπ.) σε συνταξιοδοτικές διαφορές, ενώ 50 ευρώ για αιτήσεις αναίρεσης είτε πρόκειται για συνταξιοδοτικές διαφορές, είτε για ανάκληση πράξεων που εκδίδουν τα κλιμάκια του δικαστηρίου, κατά τον έλεγχο των δημοσίων συμβάσεων που έχουν μεγάλη χρηματική αξία.

Με άλλες τροπολογίες τίθεται ως «πλαφόν» το 8μηνο για την έκδοση αποφάσεων στα αστικά δικαστήρια, με ποινή την αφαίρεση της δικογραφίας από τον δικαστή που καθυστερεί και την επανασυζήτηση της υπόθεσης.

Πηγή Ημερησία



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης