Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δεν θα αυξήσουμε τον ΦΠΑ

11 Απρίλιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Είναι τρελό να αυξηθεί ο ΦΠΑ σε μια τέτοια δυσμενή περίοδο. Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον, αλλά τώρα αυτό αποκλείεται....
Δεν θα αυξήσουμε τον ΦΠΑ

Είναι τρελό να αυξηθεί ο ΦΠΑ σε μια τέτοια δυσμενή περίοδο. Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον, αλλά τώρα αυτό αποκλείεται.

Αυτό δήλωσε χθες το βράδυ σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης.

Παραδέχθηκε ότι το τελευταίο εξάμηνο έχουν σημειωθεί μεγάλες ανατιμήσεις που όμως οφείλονται στη διεθνή κρίση, στην άνοδο της τιμής του πετρελαίου και των διεθνών τιμών στα τρόφιμα. Με τρομάζουν οι επιπτώσεις στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα τόνισε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις είπε ότι η Ολυμπιακή πρέπει θα αποκρατικοποιηθεί και ότι «ίσως χρειασθεί τη θέση της Ο.Α. να την πάρει μια εταιρεία σαν την Πάνθεον. Είναι μια ασφάλεια για την Ολυμπιακή».

Σχετικά με τον ΟΣΕ ο υπουργός Οικονομίας επισήμανε ότι πρέπει να εξυγιανθεί και να γίνουν επενδύσεις. Πρόσθεσε δε με έμφαση ότι υπάρχει θέμα κόστους του προσωπικού.

Σε ερώτηση σχετικά με τα λιμάνια ο κ. Γ. Αλογοσκούφης είπε ότι το θέμα δεν είναι να έχουμε μόνο κέρδη αλλά «μεγάλες κινήσεις» δηλαδή να υπάρχει σημαντικά όφελος για την οικονομία συνολικά και όχι μόνο για το Δημόσιο.

Τιμάριθμος
Στην κυβέρνηση υπάρχει εντονη ανησυχία από την παρατεταμένη «πτήση» του πληθωρισμού, σε υψηλά επίπεδα, η οποία εκτός από τη συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των χαμηλών εισοδημάτων «ροκανίζει» και μέρος της προβλεπόμενης ανάπτυξης.

 Ηδη στην Πλατεία Συντάγματος επεξεργάζονται μία σειρά σεναρίων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Τα περιθώρια κινήσεων είναι εξαιρετικά περιορισμένα και το μόνο βλέπουμε είναι ο «μπαμπούλας» των ελέγχων και της ψυχολογικής πίεσης στις επιχειρήσεις να μην αυξήσουν υπέρμετρα τις τιμές στα προϊόντα.

Ωστόσο αυτό το μέτρο είναι αμφιβόλου αποτελεσματικότητα και ίσως -αν ληφθεί- προκαλέσει νέο κύκλο αντιπαράθεσης με τον ΣΕΒ.

Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης