Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ευρώ: Νέο ρεκόρ έναντι δολαρίου - Πάνω από τα 110 δολ. το πετρέλαιο

11 Απρίλιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Το ευρώ αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών έναντι του δολαρίου ενώ αναρριχήθηκε σε ιστορικά επίπεδα και έναντι της στερλίνας εν μέσω προσδοκιών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει αμετάβλητο στο 4% το βασικό παρεμβατικό επιτόκιό της κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, υποδεικνύοντας ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κάποια μείωση για αρκετούς μήνες ακόμα.
Ευρώ: Νέο ρεκόρ έναντι δολαρίου - Πάνω από τα 110 δολ. το πετρέλαιο

Το ευρώ αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών έναντι του δολαρίου ενώ αναρριχήθηκε σε ιστορικά επίπεδα και έναντι της στερλίνας εν μέσω προσδοκιών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει αμετάβλητο στο 4% το βασικό παρεμβατικό επιτόκιό της κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, υποδεικνύοντας ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κάποια μείωση για αρκετούς μήνες ακόμα.

Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα αναρριχήθηκε στα 1,5912 δολ. για πρώτη φορά στην ιστορία πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο το όριο των 1,60 δολαρίων και αυξάνοντας τα κέρδη του έναντι του αμερικανικού νομίσματος από τις αρχές του έτους στο 9%.

Ανάλογα κέρδη έχει σημειώσει το ευρώ και έναντι του βρετανικού νομίσματος, έπειτα και από την σημερινή του άνοδο στις 0,8023 στερλίνες.

Πετρέλαιο

Στο πεδίο των 110 δολαρίων ανά βαρέλι διατηρείται η τιμή του πετρελαίου, μετά την εκτόξευσή της πάνω από τα 112 δολάρια κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Η απρόσμενη υποχώρηση στα αμερικανικά αποθέματα αργού έβαλε φωτιά στις τιμές του πετρελαίου οι οποίες ενισχύθηκαν κατά 3,4% σε μία ημέρα.


«Υπάρχει ένα ασφάλιστρο κινδύνου που αποτιμάται στις αγορές αναφορικά με την μελλοντική επάρκεια στην αγορά» σχολιάζει ο Στήβεν Σορκ, πρόεδρος της Schork Group, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μία αγορά η οποία επηρεάζεται τόσο από τις φήμες όσο και από θεμελιώδη μεγέθη.
 

Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου κατά 79% σε σχέση με το περασμένο έτος είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μεταξύ των ανατιμήσεων σε 19 εμπορεύματα του δείκτη Reuters/Jefferies CRB Index. Την πρώτη θέση έχει το σιτάρι που έχει διπλασιάσει την τιμή του.

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης