Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κάτω η ανάπτυξη, πάνω ο πληθωρισμός

4 Απρίλιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Στο 3,8% από 4% χαμηλώνει ο πήχυς του ρυθμού ανάπτυξης και στο 3,5% από 2,8% ανεβαίνει ο μέσος τιμάριθμος
Κάτω η ανάπτυξη, πάνω ο πληθωρισμός

Στο 3,8% από 4% χαμηλώνει ο πήχυς του ρυθμού ανάπτυξης και στο 3,5% από 2,8% ανεβαίνει ο μέσος τιμάριθμος

Την αναθεώρηση των προβλέψεων για τον ρυθμό ανάπτυξης κάτω από το 3,8% (από 4%) και του πληθωρισμού στο 3,5% (από 2,8%) ανακοινώνει σήμερα το υπουργείο Οικονομίας. Ωστόσο, διατηρεί αμετάβλητους τους στόχους του προϋπολογισμού, η εκτέλεση του οποίου καθίσταται δυσχερέστερη χωρίς πρόσθετα μέτρα, καθώς η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης θα επηρεάσει τα έσοδα.

Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης μιλώντας χθες στη Βουλή σημείωσε ότι «οι διεθνείς εξελίξεις καθιστούν αναγκαία την αναθεώρηση προς τα κάτω των ρυθμών ανάπτυξης και προς τα πάνω των ρυθμών του πληθωρισμού».

Ο υπουργός Οικονομίας απέδωσε την ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων όχι μόνο στις διεθνείς εξελίξεις, αλλά και στη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην οποία συμφώνησαν πρόσφατα οι κοινωνικοί εταίροι και η οποία προβλέπει αθροιστικά αυξήσεις της τάξης του 12% φέτος και το 2009. Οπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Αλογοσκούφης η νέα ΕΓΣΣΕ όχι μόνο δεν συμβάλει στη συγκράτηση του πληθωρισμού, αλλά θα έχει και ως αποτέλεσμα να επιβραδύνει και τον ρυθμό αποκλιμάκωσης της ανεργίας, λόγω της σημαντικής αύξησης του κόστους εργασίας.

Πηγή Καθημερινή


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης