Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ψηφίστηκε στο σύνολό του το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

1 Απρίλιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Ολοκληρώθηκε με ονομαστική ψηφοφορία νωρίτερα η ψήφιση στο σύνολο του σχεδίου νόμου του υπουργείου Απασχόλησης για την «Μεταρρύθμιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης». Σε σύνολο 297 ψηφισάντων βουλευτών, οι 151 ψήφισαν «ναι» και οι 146 «όχι». Κανένας δεν ψήφισε «παρών».
Ψηφίστηκε στο σύνολό του το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Ολοκληρώθηκε με ονομαστική ψηφοφορία νωρίτερα η ψήφιση στο σύνολο του σχεδίου νόμου του υπουργείου Απασχόλησης για την «Μεταρρύθμιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης». Σε σύνολο 297 ψηφισάντων βουλευτών, οι 151 ψήφισαν «ναι» και οι 146 «όχι». Κανένας δεν ψήφισε «παρών».

Κατόπιν της ψηφοφορίας τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπέβαλαν χωριστές αιτήσεις επί του ψηφισθέντος ασφαλιστικού νομοσχεδίου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Τις προτάσεις τους για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο νομοσχέδιο με τίτλο «Διοικητική και Οργανωτική Μεταρρύθμιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης», κατέθεσαν τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης, αμέσως μετά τη ψήφισή του και «επί του συνόλου».

Οι σχετικές επιστολές προς τον πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφα υπογράφονται από το σύνολο των βουλευτών της κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας (ΠΑΣΟΚ 102, ΚΚΕ 24, ΣΥΡΙΖΑ 14, ΛΑΟΣ 10) και ξεπερνούν τα απαιτούμενα δύο πέμπτα (120) του όλου αριθμού των βουλευτών (300). Ωστόσο, η έγκριση των προτάσεων απαιτεί πλειοψηφία των τριών πέμπτων (180) του όλου αριθμού των βουλευτών.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, η συζήτηση επί των προτάσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα αρχίσει αύριο Τρίτη στις 6:30 μμ. Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής η σχετική συζήτηση ολοκληρώνεται μέσα σε τρεις συνεδριάσεις και η ψηφοφορία για την αποδοχή ή μη της πρότασης είναι ονομαστική.

www.kathimerini.grΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης