Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αλογοσκούφης : 4 δισ. ευρώ μπορούν να εξοικονομηθούν από μείωση της γραφειοκρατίας

31 Μάρτιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια ευρώ μπορούν να εξοικονομηθούν έως το 2012 από τη μείωση του διοικητικού βάρους (γραφειοκρατία), όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης.
Αλογοσκούφης : 4 δισ. ευρώ μπορούν να εξοικονομηθούν από μείωση της γραφειοκρατίας

Περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια ευρώ μπορούν να εξοικονομηθούν έως το 2012 από τη μείωση του διοικητικού βάρους (γραφειοκρατία), όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης.

Ο υπουργός Οικονομίας χαρακτήρισε πάρα πολύ σημαντικό θέμα τη μείωση του διοικητικού βάρους και πρόσθεσε ότι είναι υποχρέωση όλων μας να συμπράξουμε στη μείωση της γραφειοκρατίας. Χρειαζόμαστε τις προτάσεις σας, είπε απευθυνόμενος σε εκπροσώπους υπουργείων και επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην ημερίδα «Μείωση του Διοικητικού Βάρους στις επιχειρήσεις για την οικονομική ανάπτυξη», που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ακόμα ότι το διοικητικό βάρος στη χώρα μας είναι μεγαλύτερο απότι σε άλλες χώρες της ΕΕ. Στο σύνολο της ΕΕ η μείωση της γραφειοκρατίας κατά 25% θα επιφέρει αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,4% ή 150 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι κάθε χρόνο θα πρέπει να υποβάλλονται εκθέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από όλες τις χώρες -μέλη της ΕΕ για τη μείωση του διοικητικού βάρους. Έχουμε προωθήσει, πρόσθεσε, κάποια μέτρα αλλά πρέπει να προχωρήσουμε με ταχύτερους ρυθμούς.

Προηγουμένως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας κ. Γ. Σιδηρόπουλος κάλεσε τους συμμετέχοντας στην ημερίδα να υποβάλλουν γραπτές προτάσεις για τη μείωση του διοικητικού βάρους και υπενθύμισε ότι στην Ελλάδα η γραφειοκρατία μας κοστίζει συνολικά το 6,8% του ΑΕΠ (περίπου 14 δισ. ευρώ).

Οι βασικές περιοχές προτεραιότητας που καλύπτονται στο πλαίσιο της μείωσης του διοικητικού βάρους είναι : γεωργία και γεωργικές επιδοτήσεις, ετήσιοι λογαριασμοί/εταιρικό δίκαιο, πολιτική συνοχής, περιβάλλον, χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, φορολογικό δίκαιο (ΦΠΑ), αλιεία, ασφάλεια τροφίμων, φαρμακευτική νομοθεσία, δημόσιες συμβάσεις, στατιστικές, μεταφορές και εργασιακό περιβάλλον/εργασιακές σχέσεις.

www.kathimerini.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης