Αποτελέσματα live αναζήτησης

Aπόφαση τη Δευτέρα εάν θα παραταθεί η προθεσμία για το Ε9

30 Μάρτιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ στιγμή θα αποφασίσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών εάν τελικά θα παραταθεί, μόνο όμως για λίγες ημέρες, η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων Ε9 από τα φυσικά πρόσωπα που εκπνέει τη Δευτέρα 31 Μαρτίου.
ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ στιγμή θα αποφασίσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών εάν τελικά θα παραταθεί, μόνο όμως για λίγες ημέρες, η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων Ε9 από τα φυσικά πρόσωπα που εκπνέει τη Δευτέρα 31 Μαρτίου.

Παρά τα αιτήματα όλων των φορέων, τα στελέχη του υπουργείου, όπως και σε αρκετές ακόμη περιπτώσεις, περιμένουν στο «παρά πέντε» να λάβουν τη σχετική απόφαση ανάλογα με τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν την τελευταία ημέρα υποβολής του Ε9 και όχι με γνώμονα ότι θα διευκολύνει χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων.

Θα πρέπει, πάντως, να αναφερθεί ότι τόσο οι εκπρόσωποι των λογιστών όσο και των ιδιοκτητών ανέφεραν στη «Ναυτεμπορική» ότι η εν λόγω παράταση είναι επιβεβλημένη, καθώς τις τελευταίες ημέρες παρουσιάστηκαν προβλήματα στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και συγκεκριμένα στο σύστημα του TAXISnet, με αποτέλεσμα αρκετοί φορολογούμενοι να μην μπορέσουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους.

Τα στελέχη της αγοράς

Από την άλλη πλευρά, τα στελέχη της αγοράς κρίνουν ότι θα πρέπει να δοθεί παράταση, καθώς αρκετοί φορολογούμενοι που υπέβαλαν χειρόγραφη δήλωση Ε9 από το 2005 μέχρι σήμερα δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν και να εκτυπώσουν αντίγραφο της δήλωσής τους μέσα από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων.

Για τους λόγους αυτούς, άλλωστε, έχουν ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου να δοθεί παράταση ως εξής:

* Οι χειρόγραφες δηλώσεις Ε9 των φυσικών προσώπων να υποβληθούν μαζί με τις δηλώσεις του φόρου εισοδήματός τους.

* Οι ηλεκτρονικές δηλώσεις Ε9 των φυσικών προσώπων να υποβληθούν μέχρι και το τέλος της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων ΕΤΑΚ των νομικών προσώπων, δηλαδή μέχρι και τις 27 Μαΐου 2008.

Πηγή ΝαυτεμπορικήΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης