Αποτελέσματα live αναζήτησης

Θα αναρτηθούν ξανά -για ορισμένες περιπτώσεις- τα ειδοποιητήρια του Ε.Φ.Κ.Α. για τις ασφαλιστικές εισφορές του Φεβρουαρίου 2017

29 Μάρτιου 2017 Σχόλια
Θα αναρτηθούν ξανά -για ορισμένες περιπτώσεις-  τα ειδοποιητήρια του Ε.Φ.Κ.Α. για τις ασφαλιστικές εισφορές του Φεβρουαρίου 2017
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης


Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα δόθηκαν μέσα από τη εκπομπή "Μια ώρα επί της ουσίας" που μεταδόθηκε ζωντανά από τον κόμβο μας χτες 28.3.2017 και που μπορείτε να παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένη από εδώ.

Η συζήτηση που αφορούσε σε θέματα του νέου ασφαλιστικού και του Ε.Φ.Κ.Α. διεξήχθη με τη Γενική Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης κα Στέλλα Βρακά και τη συμμετοχή του δικηγόρου και ειδικού σε ασφαλιστικά θέματα κου Δημήτριου Μπούρλου.


Η κα Βρακά ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

• Θα επανακοινοποιηθούν ορισμένα ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών μηνός Φεβρουαρίου 2017, διορθωμένα από τις αστοχίες που προέκυψαν κατά την πρώτη εφαρμογή του συστήματος, αλλά λαμβάνοντας υπόψη και τις διορθώσεις που έχουν προκύψει έπειτα από αιτήσεις των ασφαλισμένων. Θα υπάρξει ενημερωτικό δελτίο τύπου καθώς και αποστολή των νέων ειδοποιητηρίων και σε έντυπη μορφή.
 

• Μερικές από τις αστοχίες που εντοπίστηκαν και που θα διορθωθούν με την επανακοινοποίηση όλων των ειδοποιητηρίων αφορούν τουλάχιστον στις περιπτώσεις: α) συμμετοχών ασφαλισμένων σε ομόρρυθμες εταιρείες που τηρούν διπλογραφικά βιβλία, καθώς εκ παραδρομής δεν δόθηκαν τα στοιχεία από την Α.Α.Δ.Ε., β) σε περιπτώσεις που στο Κ.Φ.Α. δεν έχει υπολογιστεί δηλωθείσα ζημιά προηγούμενης χρήσης αλλά και γ) στους συμμετέχοντες σε Ε.Π.Ε. που δεν υπήρχε εισοδήματα από το αρχείο βεβαιώσεων, καθώς αυτό, θα αντληθεί από τους κωδικούς 291-292 (μερίσματα) της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1.
 

• Θα πρέπει όσοι εντοπίζουν προβλήματα υπολογισμού, κ.λπ. στα ειδοποιητήρια να προσέρχονται στα οικεία υποκαταστήματα του Ε.Φ.Κ.Α. για την επίλυσή τους καθώς θα υπάρχει εκτός των άλλων σύντομα και διαδικασία ενστάσεων – προσφυγών.
 

• Στόχος του Υπουργείου είναι να αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές του επικουρικού και του εφάπαξ με τις εισφορές του μηνός Μαρτίου (θα αφορά και τους τρεις πρώτους μήνες του 2017) και θα δοθεί η δυνατότητα διευκόλυνσης της πληρωμής σε μηνιαίες δόσεις.
 

• Για τους εργαζόμενους με μπλοκάκι απαραίτητο στοιχείο είναι η διάρκεια στη σχέση εργασίας (διαρκής σχέση) με τον αντισυμβαλλόμενο.
 

• Το πολύ μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κοινοποιηθεί και η απόφαση για τους έμμισθους δικηγόρους (σ.σ. ήδη κοινοποιήθηκε για τους μισθωτούς υγειονομικούς και του ΕΤΑΠ ΜΜΕ).
 

• Δεν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να δοθεί καθολική παράταση της προθεσμίας πληρωμής των εισφορών και υποβολής των Α.Π.Δ. (για όλες τις περιπτώσεις ασφαλισμένων), αλλά θα εξεταστεί και θα ληφθεί απόφαση για συγκεκριμένες περιπτώσεις (π.χ. έμμισθους υγειονομικούς).
 

• Θα μπορούν και πάνω από δύο αντισυμβαλλόμενοι «εργοδότες» να συμφωνήσουν στην ένταξη των «εργαζομένων» στην παρ. 9 του άρθρου 39 (μπλοκάκια) χωρίς στην περίπτωση αυτή να τίθεται ζήτημα αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών.
 

• Εξετάζεται εξ αρχής η ένταξη στην ασφάλιση των εισοδημάτων που προκύπτουν από τίτλους κτήσης. Για το σκοπό αυτό έχει συσταθεί ειδική επιτροπή που εργάζεται προκειμένου να τεθούν τα όρια, αλλά να καθοριστούν και όλες οι σχετικές λεπτομέρειες για την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4387/2016.Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης