Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δεν θα αυξηθούν οι συντελεστές ΦΠΑ

23 Μάρτιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Δεν πρόκειται να αυξηθούν οι συντελεστές ΦΠΑ εντός του 2008 ξεκαθαρίζει ο υπουργός Οικονομίας. Μιλώντας χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι «δεν υπήρχε σενάριο για ΦΠΑ για το 2008 έτσι και αλλιώς», αφήνοντας να εννοηθεί βέβαια ότι μία τέτοια κίνηση δεν είχε αποκλειστεί για τον επόμενο χρόνο.
Δεν θα αυξηθούν οι συντελεστές ΦΠΑ

 
Δεν πρόκειται να αυξηθούν οι συντελεστές ΦΠΑ εντός του 2008 ξεκαθαρίζει ο υπουργός Οικονομίας. Μιλώντας χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι «δεν υπήρχε σενάριο για ΦΠΑ για το 2008 έτσι και αλλιώς», αφήνοντας να εννοηθεί βέβαια ότι μία τέτοια κίνηση δεν είχε αποκλειστεί για τον επόμενο χρόνο.

«Οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες θα συντελούσαν σε περαιτέρω αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ πρέπει να ζυγίζονται τώρα με ακόμη μεγαλύτερη προσοχή», εκτίμησε και τόνισε πως «κάτι τέτοιο θα οδηγούσε έστω και σε μικρή αύξηση των τιμών και δεν θα ήταν πολύ χρήσιμο σε αυτή τη συγκυρία», με την οικονομία να βιώνει έντονες πληθωριστικές πιέσεις.

Χαρακτήρισε τον «εισαγόμενο πληθωρισμό» ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιουργεί η διεθνής κρίση στην ελληνική οικονομία, παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση έχει περιορισμένα μέσα για να τον αντιμετωπίσει και κάλεσε, εμμέσως πλην σαφώς, τους κοινωνικούς εταίρους σε συγκρατημένες μισθολογικές διεκδικήσεις, ώστε να μη μετατραπεί ο πληθωρισμός σε μόνιμο πρόβλημα και «αποσταθεροποιήσει» την κοινωνία.

Μεταρρύθμιση
Ο κ. Αλογοσκούφης υπεραμύνθηκε της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού και εκτίμησε πως «δεν νομιμοποιούνται να ταλαιπωρούν το κοινό οι κατεξοχήν προνομιούχοι από την επιχορήγηση του προϋπολογισμού».

Επίσης τάχθηκε κατά της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, λέγοντας ότι «τα δημοψηφίσματα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και μια πολύ σύνθετη μεταρρύθμιση, όπως το ασφαλιστικό, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τον διλημματικό αυτό τρόπο που επιτρέπουν τα δημοψηφίσματα». «Τα δημοψηφίσματα είναι για άλλα πράγματα, δεν είναι για σύνθετα κοινωνικά προβλήματα», είπε ο υπουργός.

Πηγή ΗΜΕΡΗΣΙΑ


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης