Αποτελέσματα live αναζήτησης

Την Τετάρτη η ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου

21 Μάρτιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τετάρτη η ψηφοφορία επί του συνόλου του νομοσχεδίου για τη «Διοικητική και Οργανωτική Μεταρρύθμιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης».
Την Τετάρτη η ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου

Αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τετάρτη η ψηφοφορία επί του συνόλου του νομοσχεδίου για τη «Διοικητική και Οργανωτική Μεταρρύθμιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης».
 

 
Μετά δε από σχετικό αίτημα του ΠΑΣΟΚ, η ψηφοφορία θα είναι ονομαστική.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας ανακοίνωσε ότι η ψηφοφορία που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή, δεν αναβάλλεται λόγω της επίκλησης του άρθρου 104 του κανονισμού της Βουλής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά επειδή δεν υπάρχει πίεση νομοθετικού έργου κι επειδή η κυβέρνηση δεν άσκησε πίεση για άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου.

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι το νομοσχέδιο είχε τροποποιηθεί από την κυβέρνηση κατά την τετραήμερη συζήτησή του με αποτέλεσμα να απαιτείται η παρέλευση 24 ωρών για την ψήφισή του στο σύνολο (άρθρο 104).

Οι Υπουργοί Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος και Απασχόλησης Φ. Πάλη - Πετραλιά υπογράμμισαν ότι ναι μεν υπήρξαν διευκρινίσεις και νομοτεχνικές βελτιώσεις, ωστόσο δεν έγινε δεκτή κάποια τροπολογία που να απαιτεί την εφαρμογή του άρθρου 104.

Μετά από την αναβολή της ψηφοφορίας επί του συνόλου του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου για την Τετάρτη, η κατάθεση των προτάσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για διεξαγωγή συζήτησης προκειμένου να τεθεί το νομοσχέδιο σε δημοψήφισμα, αναμένεται να γίνει το απόγευμα της ίδιας ημέρας ή την επομένη.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης