Αποτελέσματα live αναζήτησης

Π.Ο.Φ.Ε.Ε. - Συμμετοχή στην Απεργία για το Ασφαλιστικό

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 4 λεπτά
  • Το Προεδρείο του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας αποδεχόμενο την απόφαση του Δ.Σ. της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. ως προς την συμμετοχή της στην Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό την ΤΕΤΑΡΤΗ 19/03/2008, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. στις 15/12/20007
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ
ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.  
ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42 - 46 - ΑΘΗΝΑ 104 34
ΤΗΛ: 210 82 53 445 - FAX: 210 82 53 446 - e-mail: [email protected]
ΑΠ.ΑΝΑΓ. ΠΟΛ.ΠΡΩΤ.ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ.ΚΑΤ. 545/4787/94
Προς:
Δ.Σ. Ενώσεων Μελών - Αντιπροσώπους της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.


Κοινοποίηση:
Μέλη των Ενώσεων - Μελών της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

 Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2007
Θέμα: Συμμετοχή στην Απεργία για το Ασφαλιστικό


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Προεδρείο του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας αποδεχόμενο την απόφαση του Δ.Σ. της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. ως προς την συμμετοχή της στην Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό την ΤΕΤΑΡΤΗ 19/03/2008, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. στις 15/12/20007 για συμμετοχή μας σε κάθε κινητοποίηση της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. για το ασφαλιστικό και κρίνοντας ότι τα αιτήματά της, σύμφωνα και με το από 15/3/08 Δελτίο Τύπου, που σας επισυνάπτουμε, αποσκοπούν στο να αντιστραφούν οι «.συνθήκες που δημιουργούνται και που θα οδηγήσουν στο ¶μεσο Μέλλον σε μειώσεις Συντάξεων
και σε περαιτέρω υποβάθμιση του Συστήματος Υγείας.» καλεί τα Μέλη των Δ.Σ. των Ενώσεων Μελών να ενημερώσουν άμεσα τα Μέλη τους με κάθε πρόσφορο τρόπο, ακόμη και με ανάρτηση του εγγράφου αυτού στις Δ.Ο.Υ. ότι:

1.- Υιοθετούμε πλήρως τα αιτήματα της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. για βελτίωση του κατατεθέντος νομοσχεδίου γιατί δεν αντιμετωπίζονται ζωτικής σημασίας ζητήματα για το Ασφαλιστικό μας Φορέα ( τον Ο.Α.Ε.Ε.), όπως:

-     Η Χρηματοδότηση

-     Η Διαδοχική Ασφάλιση

-      Η Διεύρυνση της  Ασφαλιστικής Βάσης

-     Το αίτημα για Βαρέα και Ανθυγιεινά και για τους Ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ

-     Ο έλεγχος της Φαρμακευτικής Δαπάνης και κατευθυνόμενης Συνταγογραφίας που υποσκάπτουν επικίνδυνα το Σ.Κ.Α. προς όφελος λίγων και ισχυρών Οικονομικών Συμφερόντων

-     Η βελτίωση των χαμηλών Συντάξεων ( 60% κάτω από 500?)

Με το Νομοσχέδιο που κατατέθηκε, χωρίς Διάλογο και "express" διαδικασία, επιδιώκεται:

-       Η κατάργηση του αιρετού της Διοίκησης στον ΟΑΕΕ (το μοναδικό Ταμείο που δεν αγόρασε δομημένα ομόλογα) .

-        Η κατάργηση της δυνατότητας συνταξιοδότησης χωρίς όριο ηλικίας, στα 37 χρόνια ασφάλισης στον Ο.Α.Ε.Ε..

-       Η συγχώνευση στον Ο.Α.Ε.Ε. και άλλων Ταμείων, χωρίς να υπάρχουν οικονομικά και απογραφικά στοιχεία για την κατάσταση αυτών των Ταμείων, ενώ ορισμένα από αυτά είναι ήδη ελλειμματικά! Προ των οποιονδήποτε Ενοποιήσεων έπρεπε να γίνει η αναγκαία Απογραφή και Αναλογιστικές μελέτες. Έτσι, το εφιαλτικό σενάριο μείωσης των Συντάξεων θα επανέλθει στο άμεσο χρονικό διάστημα για όλους τους Ασφαλισμένους στο νέο ενοποιημένο Ο.Α.Ε.Ε..

Ενώ δεν αντιμετωπίζονται:

-       Η Χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού Οργανισμού (Ο.Α.Ε.Ε.).  Τους Επόμενους μήνες θα υπάρξει πρόβλημα στην καταβολή των Συντάξεων . Ενώ συνεχίζεται η τακτική της αύξησης των εισφορών (8% αύξηση από 1/1/08) με διπλάσια του Πληθωρισμού ποσοστά.

-        Οι μετά το 1992 Ασφαλισμένοι παραμένουν 2ης κατηγορίας πολίτες.


2.- Την Τετάρτη 19/3/08 να απέχουμε από κάθε συναλλαγή με τις Δ.Ο.Υ. και το TAXISNET.

3.- Τα Δ.Σ. και τα Μέλη των Ενώσεων να συμμετέχουν στις κατά τόπους εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε συνεργασία με τις κατά τόπους Ομοσπονδίες των Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων (Μελών της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.)

4. - Να δοθεί προς δημοσίευση η παρούσα απόφαση στον πανελλήνιο και τοπικό τύπο με ευθύνη και των Ενώσεων Μελών.

5.-  Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. θα συμμετέχει επίσης στην κεντρική κινητοποίηση της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και καλεί τα Μέλη της να δείξουν, με την μαζικότητα της συμμετοχής μας ότι και οι Λογιστές - Φοροτεχνικοί είναι διατεθειμένοι να αγωνισθούν - μαζί με όλους τους άλλους - για ένα βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Παρακαλούμε τους Προέδρους των Δ.Σ. των Ενώσεων να ενημερώσουν τα Μέλη τους για τον
τόπο και ώρα των κατά τόπους συγκεντρώσεων.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γενικός
Γραμματέας
        

Πανίδης Ι. Αβραάμ                                                     Πατέλης Γ.
Νικόλαος

  
 

Σχετική παρατήρηση για τα Μέλη μας και όλους τους Συναδέλφους:

 

17/03/08

 

Απαντώντας στην πρόταση πολλών Συναδέλφων για την προώθηση, τώρα, αιτήματος σχετικού με το ασφαλιστικό μας, θέλουμε να σας μεταφέρουμε την άποψη του Δ.Σ. (που προήλθε μετά από εξέταση του Νομοσχεδίου) ότι αυτήν την χρονική στιγμή είναι αδύνατον να στηρίξουμε υπεύθυνα και εμπεριστατωμένα το εύλογο, για πολλούς από μας, αίτημά μας για την υπαγωγή και του κλάδου μας στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (Ε.Τ.Α.Α. - μαζί με τους Μηχανικούς και τους Δικηγόρους) καθώς ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουμε υιοθετήσει και εφαρμόσει - σαν Π.Ο.Φ.Ε.Ε. - την άποψη (ευτυχώς πολύ λίγων
Συναδέλφων) για υποβολή αιτημάτων χωρίς τεκμηρίωση, χάριν εντυπωσιασμού των Συναδέλφων, θεωρώντας ότι οι Συνάδελφοι δεν μας εξέλεξαν για να τους «εντυπωσιάζουμε με πυροτεχνήματα».

Το αίτημα αυτό είναι κάτι που το αναβάλουμε για το μέλλον [εγγύς ή όχι θα εξαρτηθεί από το πότε θα αξιολογήσει η πλειοψηφία ότι έχουμε έτοιμη τεκμηριωμένη πρόταση και σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε την «τεκμηριωμένη άποψη» ότι όχι μόνον δεν θα έχουμε την βοήθεια ΚΑΝΕΝΟΣ άλλου πλην των Συναδέλφων μας ( καθώς ακόμη και το Ο.Ε.Ε. δεν έχει την δύναμη να εισακουσθεί σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, και ίσως δεν έχει και την θέληση να αγωνισθεί μαζί μας) αλλά θα πρέπει και να μπορούμε να απαντήσουμε τεκμηριωμένα στις αντιρρήσεις των πολλών «αντιπάλων» μας, όπως του Ο.Α.Ε.Ε., του
Τ.Σ.Ε.Μ.Ε.Δ.Ε. και του Ταμείου Νομικών] καθώς πρέπει να στοιχειοθετήσουμε ένα ολοκληρωμένο αίτημα με αιτιολογική πρόταση και προς την κατεύθυνση αυτή επιζητούμε την βοήθεια όποιου θεωρεί ότι μπορεί να συμβάλλει καταθέτοντας στο Δ.Σ. έγγραφη τεκμηριωμένη πρόταση, ενώ και η επόμενη Γ.Σ. στις 05/07/08 θα ασχοληθεί με το θέμα.

Προτού λοιπόν «πετάξουμε» ένα εύλογο αίτημα στην «φωτιά» είναι σκόπιμο να περιμένουμε πρώτα να δούμε πως θα εξελιχθεί η κόντρα των «αντιπάλων μας» με την Κυβέρνηση και να προβούμε σε σωστό σχεδιασμό επί μιας συγκεκριμένης βάσης δεδομένων που κρίνουμε ότι σύντομα θα υπάρξει.

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

   Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γενικός
Γραμματέας

             

Πανίδης Ι. Αβραάμ                                               Πατέλης Γ. Νικόλαος


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης