Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ανακοινώθηκε το deal MIG-DT για ΟΤΕ

17 Μάρτιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
  • Σε κέρδη περίπου 250 εκατ. ευρώ μεταφράζεται για την MIG η συμφωνία για την πώληση στην Deutsche Τelekom του μεριδίου της στον ΟΤΕ. Οπως ανακοινώθηκε νωρίς το πρωί, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν στην αγορά το Σαββατοκύριακο, η Deutsce Telekom θα εξαγοράσει το ποσοστό περιπου 20% που κατέχει η MIG στον ΟΤΕ, έναντι 26 ευρώ ανά μετοχή. Σημειώνεται ότι η μέση τιμή κτήσης του εν λόγω ποσοστού για την MIG είχε διαμορφωθεί στα 23,50 ευρώ ανά μετοχή, γεγονός που μεταφράζεται σε κέρδη περίπου 250 εκατ. ευρώ για την εταιρεία.
Ανακοινώθηκε το deal MIG-DT για ΟΤΕ


Σε κέρδη περίπου 250 εκατ. ευρώ μεταφράζεται για την MIG η συμφωνία για την πώληση στην Deutsche Τelekom του μεριδίου της στον ΟΤΕ. Οπως ανακοινώθηκε νωρίς το πρωί, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν στην αγορά το Σαββατοκύριακο, η Deutsce Telekom θα εξαγοράσει το ποσοστό περιπου 20% που κατέχει η MIG στον ΟΤΕ, έναντι 26 ευρώ ανά μετοχή. Σημειώνεται ότι η μέση τιμή κτήσης του εν λόγω ποσοστού για την MIG είχε διαμορφωθεί στα 23,50 ευρώ ανά μετοχή, γεγονός που μεταφράζεται σε κέρδη περίπου 250 εκατ. ευρώ για την εταιρεία.

Το συνολικό τίμημα της συμφωνίας ανέρχεται σε 2,5 δισ. ευρώ και μόλις ολοκληρωθεί η DT ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει συζητήσεις με το ελληνικό δημόσιο.

Οπως αναφέρει το Reuters, στόχος της DT πλέον είναι η αύξηση του μεριδίου της στον ΟΤΕ ( 21,90¤ 14,42%) με σκοπό την πλήρη απορρόφηση της εταιρείας. Σύμφωνα με την DT η απορρόφηση του ΟΤΕ θα περιλαμβάνει και την ανάληψη χρέους περίπου 4,9 δισ. ευρώ.

"Είναι θετική η αντίδραση της κυβέρνησης για την αγορά του ποσοστού της MIG από την DT" σχολίασε στο Reuters υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας, προσθέτοντας ότι πλέον μένει να διευκρινιστούν πολλά σημεία της συμφωνίας.

Η ανακοίνωση της MIG

Η MARFIN INVESTMENT GROUP (MIG) ανακοινώνει ότι υπεγράφη συμφωνία με την DEUTSCHE TELEKOM AG για την πώληση 98,026,324 μετοχών του ΟΤΕ προς 26 Ευρώ ανά μετοχή.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 7 Μαΐου 2008 και τελεί υπό την αίρεση εγκρίσεως σχετικού αιτήματος της DEUTSCHE TELEKOM AG από την Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδος.

Επίσης η συμφωνία έχει εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG και το Εκτελεστικό Διοικητικό Συμβούλιο της DEUTSCHE TELEKOM AG τελεί όμως υπό την αίρεση της εγκρίσεώς της και από το Επιβλέπον Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας (Supervisory Board).

Η ανακοίνωση της DT στο ΧΑ

Η Deutsche Telekom συμφωνεί την αγορά ποσοστού 20 τοις εκατό στην Ελληνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, ΟΤΕ. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας τελεί υπό την αίρεση περαιτέρω συμφωνιών
Η Deutsche Telekom γνωστοποιεί ότι ήλθε σε συμφωνία με την Marfin Investment Group (MIG), δυνάμει της οποίας η Deutsche Telekom θα αποκτήσει το σύνολο των μετοχών Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος ΑΕ (ΟΤΕ) κυριότητος της MIG, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό κατά τι μικρότερο του 20 % του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, έναντι 26 Ευρώ ανά μετοχή και συνολικώς 2,5 δις Ευρώ, περίπου. Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της εγκρίσεώς της από το Εποπτικό Συμβούλιο (Supervisory Board) της Deutsche Telekom, καθώς και της υπογραφής συμφωνίας μετόχων με το Ελληνικό Δημόσιο, όπως και της λήψεως της εγκρίσεως της Διυπουργικής Επιτροπής για την αύξηση του ποσοστού της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ, προς πραγματοποίηση των στρατηγικών της στόχων. Η έναρξη συνομιλιών μεταξύ της DT και του Ελληνικού Δημοσίου για την επίτευξη συμφωνίας αναμένεται να ξεκινήσει στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Το παρόν αποτελεί μετάφραση των επίσημων δελτίων τύπου που εκδόθηκαν στα Γερμανικά και Αγγλικά στη Βόννη την 17η Μαρτίου 2008. Αν και η παρούσα μετάφραση έγινε καλόπιστα, η Deutsche Telekom ευθύνεται αποκλειστικά για τα επίσημα δελτία τύπου.

Η ανακοίνωση του Υ.Ο.

Μετά την ανακοίνωση της Deutsche Telekom της συμφωνίας αγοράς ποσοστού περίπου 20% του ΟΤΕ από τη Marfin Investment Group, οι Υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστής Χατζηδάκης έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

   
«Η υπό αίρεση συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα, αποτελεί μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη, η οποία είναι συμβατή με τη στρατηγική της Κυβέρνησης για τον ΟΤΕ. Μένει να συμφωνηθούν μια σειρά από ζητήματα μεταξύ της ελληνικής Κυβέρνησης και της Deutsche Telekom. Οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν μετά την υποβολή σχετικού αιτήματος από τη Deutsche Telekom».Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης