Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αυτοτελής φόρος στην υπεραξία των μετοχών

17 Μάρτιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Ο υπουργός Οικοινομίας Γιώργος Αλογοσκούφης δήλωσε σε συνέντευξή στην Ημερησία, ότι προωθείται ένα απλό σύστημα αυτοτελούς φορολόγησης των βραχυχρόνιων υπεραξιών που θα αντικαταστήσει τον φόρο συναλλαγών.
Αυτοτελής φόρος στην υπεραξία των μετοχών

Ο υπουργός Οικοινομίας Γιώργος Αλογοσκούφης δήλωσε σε συνέντευξή  στην Ημερησία, ότι προωθείται ένα απλό σύστημα αυτοτελούς φορολόγησης των βραχυχρόνιων υπεραξιών που θα αντικαταστήσει τον φόρο συναλλαγών.

Ερώτηση.
Θα αντικατασταθεί εντός του έτους ο φόρος επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών από το φόρο υπεραξίας που εξαγγείλατε προ ημερών; Με ποιο τρόπο θα επιβληθεί ο νέος φόρος, θα είναι αυτοτελής όπως στα μερίσματα και τους τόκους καταθέσεων ή θα θεωρείται η υπεραξία εισόδημα και θα φορολογείται με βάση την κλίμακα;

Απάντηση.
Οι όποιες μεταβολές θα γίνουν μετά από επαρκή προετοιμασία. Πρόθεσή μας είναι η αποφυγή κάθε είδους αιφνιδιασμού. Μιλούμε για ένα απλό σύστημα αυτοτελούς φορολόγησης των βραχυχρόνιων υπεραξιών που θα αντικαταστήσει τον φόρο συναλλαγών. Απομένουν να καθορισθούν πολλές λεπτομέρειες, και θα ξεκινήσουμε διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς πριν παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας.

Ερώτηση.
Θα ανακοινωθεί η νέα αύξηση στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων μέσα στις επόμενες ημέρες;

Απάντηση.
Ο σχεδιασμός μας για τις αντικειμενικές αξίες παραμένει ως είχε. Δεν υπάρχει κάτι νεότερο.


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης