Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΣΥΕ: Στο 4,4% εκτοξεύτηκε ο πληθωρισμός-Υψηλό 6ετίας

  • Στο 4,4% εκτοξεύτηκε ο πληθωρισμός το Φεβρουάριο από 3,9% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΣΥΕ, ενώ αξιοσημείωτη είναι άνοδος του δομικού στο 3,3% από 2,8% τον Ιανουάριο.
ΕΣΥΕ: Στο 4,4% εκτοξεύτηκε ο πληθωρισμός-Υψηλό 6ετίας
 

Στο 4,4% εκτοξεύτηκε ο πληθωρισμός το Φεβρουάριο από 3,9% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΣΥΕ, ενώ αξιοσημείωτη είναι άνοδος του δομικού στο 3,3% από 2,8% τον Ιανουάριο.

Οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις καταγράφονται στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 38,1% στο σπορέλαιο κατά 30,1%, στα ζυμαρικά κατά 21,3%, στο αλεύρι κατά  19%, κατά  15% στο ψωμί, κατά 13,5% στα νωπά λαχανικά, κατά 13% στα όσπρια,.

Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ, η εξέλιξη του πληθωρισμού τον Μάρτιο εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές και στην περίπτωση που δεν υπάρξει αξιοσημείωτη μεταβολή, ο πληθωρισμός αναμένεται και τον Φεβρουάριο να παραμείνει στην περιοχή του 4,4%.

Στην ελληνική οικονομία, τελευταία φορά όπου είχε σημειωθεί πληθωρισμός 4,4% ήταν τον Ιανουάριο του 2002.

Πηγή Καθημερινή

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης