Αποτελέσματα live αναζήτησης

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

11 Μάρτιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση και τα συνδικάτα και αποτελεί τον βασικό λόγο της απεργίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Από τα μέσα της εβδομάδας αρχίζει κύμα απεργιών που έχουν εξαγγείλει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις για το Aσφαλιστικό.
Απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση και τα συνδικάτα και αποτελεί τον βασικό λόγο της απεργίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Από τα μέσα της εβδομάδας αρχίζει κύμα απεργιών που έχουν εξαγγείλει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις για το Aσφαλιστικό.

Συγκεκριμένα, οι κινητοποιήσεις αρχίζουν σήμερα με 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδος, που έχει κηρύξει η ΟΤΟΕ. Ακολουθούν Τετάρτη και Πέμπτη με 48ωρη απεργία δικηγόροι, μηχανικοί και δικαστικοί επιμελητές και συνεχίζουν Πέμπτη και Παρασκευή οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες. Οι απεργίες θα κορυφωθούν την άλλη Τετάρτη, 19 του μηνός, με την Πανελλαδική Πανεργατική απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ.
 
Με τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 μμ, συμμετέχει η ΠΟΕΣΥ στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα για αύριο Τετάρτη, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.

Ταυτόχρονα, προβλήματα θα αντιμετωπίσει αύριο και μεθαύριο το επιβατικό κοινό, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα συμμετάσχουν στην απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, η συζήτηση του οποίου άρχισε σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Έτσι, αύριο,όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ΤΡΑΜ, Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός και τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, θα ακινητοποιηθούν από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 3 το απόγευμα ενώ την Πέμπτη δεν θα λειτουργήσει όλη μέρα το Μετρό και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα νοσοκομεία και υγειονομικοί, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Κλειστά και τα φαρμακεία, ενώ η εξυπηρέτηση θα γίνεται από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεχίζουν μέχρι και την Τετάρτη την εξαήμερη απεργία τους, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού. Τα αποτελέσματα της απεργίας είναι ήδη ορατά στις μεγάλες πόλεις, καθώς βουνά από σκουπίδια έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

www.kathimerini.grΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης