Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ασφαλιστικό: Έρχεται απεργιακό μπαράζ ολόκληρη την εβδομάδα

7 Μάρτιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
  • Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου απαιτούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που εξήγγειλαν από κοινού 24ωρη απεργία την Τετάρτη 19/03 και 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12.00 ως τις 15.00 την Τετάρτη 12/03. Τις ίδιες μέρες θα πραγματοποιηθούν απεργιακές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας (στις 12/3 το συλλαλητήριο θα γίνει στις 13.00 στο Σύνταγμα).
Ασφαλιστικό: Έρχεται απεργιακό μπαράζ ολόκληρη την εβδομάδα
 
Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου απαιτούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που εξήγγειλαν από κοινού 24ωρη απεργία την Τετάρτη 19/03 και 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12.00 ως τις 15.00 την Τετάρτη 12/03. Τις ίδιες μέρες θα πραγματοποιηθούν απεργιακές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας (στις 12/3 το συλλαλητήριο θα γίνει στις 13.00 στο Σύνταγμα).

Παράλληλα, θα ζητηθεί συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.


Τράπεζες

Βόμβα στα θεμέλια των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, χαρακτηρίζει η ΟΤΟΕ το «πρωτοφανές σε σκληρότητα» -όπως λέει- σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση και απαντά με μπαράζ κινητοποιήσεων.

Την Παρασκευή προχώρησε σε 24ωρη απεργία στα dealing rooms όλων των τραπεζών, ενώ η απεργία στην Τράπεζα της Ελλάδος συνεχίστηκε την Παρασκευή με νέα 24ωρη. Παράλληλα, προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (12.15 - 15.15, λήξη συναλλαγών 11.30) για την ερχόμενη Τετάρτη, μαζί με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ προχωρά σε 48ωρη απεργία την Πέμπτη 13/03 και την Παρασκευή 14/03.

Την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει ξανά το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μαζί με τα ΔΣ των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του κλάδου για να αποφασίσουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.


Δήμοι

Στον χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων μπήκαν από την Παρασκευή και οι εργαζόμενοι στους δήμους όλης της χώρας με 24ωρη απεργία, ενώ οι κινητοποιήσεις τους κλιμακώνονται από τις 8, 9 και 10 Μαρτίου, όταν θα απέχουν από την εργασία τους οι υπάλληλοι των υπηρεσιών που εργάζονται σε βάρδιες, ενώ έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία για τις 11 και 12 Μαρτίου.


ΔΕΗ

Εν τω μεταξύ, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για 5η συνεχόμενη ημέρα οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, οι οποίοι έχουν εξαγγείλει απεργιακό μπαράζ μέχρι και την επόμενη Τετάρτη, 12 Μαρτίου.


Μηχανικοί

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν και οι μηχανικοί, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, καθώς και σε 48ωρη αποχή όλων των εργοληπτών και μελετητών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τις ίδιες ημέρες. Το ΤΕΕ, που συνεδρίασε χθες, χαρακτηρίζει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο «απαράδεκτο στο σύνολό του», ενώ προσθέτει πως «η κυβέρνηση υπερέβη την κόκκινη γραμμή».

Η αποχή των εκπροσώπων των μηχανικών από τις Επιτροπές και τα Συμβούλια σε όλη την Ελλάδα συνεχίζεται. Την προσεχή Τρίτη το συντονιστικό όργανο συνεδριάζει εκ νέου για να αποφασίσει περαιτέρω αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ενώ ομάδα νομικών του ΤΕΕ μελετά το σχέδιο νόμου με σκοπό την προσβολή του στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.


Δικηγόροι

Στο ίδιο μήκος κύματος, η συντονιστική επιτροπή των δικηγορικών συλλόγων και η ομοσπονδία δικαστικών επιμελητών αποφάσισαν αποχή των δικηγόρων και των δικαστικών επιμελητών από τα καθήκοντά τους την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη (12 και 13/3), ενώ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο για «περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα».


ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Σήμερα, Παρασκευή 07/03
24ωρη απεργία στα dealing rooms όλων των τραπεζών.
Απεργία στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Απεργία των εργαζομένων στους δήμους.
Απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Σάββατο 08/03 - Δευτέρα 10/03
Απέχουν από τις βάρδιές τους οι εργαζόμενοι στους δήμους.
Απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Τρίτη 11/03
Απεργία των εργαζομένων στους δήμους.
Απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Τετάρτη 12/03
3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας 12.00-15.00 από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΤΟΕ και συλλαλητήριο στις 13.00 στο Σύνταγμα.
Απεργία μηχανικών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Αποχή δικηγόρων και δικαστικών επιμελητών από τα καθήκοντά τους.
Απεργία των εργαζομένων στους δήμους.
Απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Πέμπτη 13/03
Απεργία μηχανικών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Αποχή δικηγόρων και δικαστικών επιμελητών από τα καθήκοντά τους.
Απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων.

Παρασκευή 14/03
Απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων.

Τετάρτη 19/03
Απεργία ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.


Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης