Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στα 1,5302 δολ. το ευρώ! - Νέο αρνητικό ρεκόρ

6 Μάρτιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Πραγματικότητα αποτελεί πλέον για το ευρώ η ισοτιμία του πάνω από τα 1,53 δολάρια, για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία του. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα ανήλθε έως τα 1,5302 δολάρια, κατά τις χθεσινές συναλλαγές στις αγορές χρήματος, στον απόηχο νέων ενδείξεων οικονομικής ύφεσης στις ΗΠΑ και δηλώσεων του υπουργού Οικονομίας, Χένρι Πόλσον.
Στα 1,5302 δολ. το ευρώ!

Πραγματικότητα αποτελεί πλέον για το ευρώ η ισοτιμία του πάνω από τα 1,53 δολάρια, για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία του. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα ανήλθε έως τα 1,5302 δολάρια, κατά τις χθεσινές συναλλαγές στις αγορές χρήματος, στον απόηχο νέων ενδείξεων οικονομικής ύφεσης στις ΗΠΑ και δηλώσεων του υπουργού Οικονομίας, Χένρι Πόλσον.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος χαρακτήρισε «αισθητή» την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας εξαιτίας συνδυασμού παραγόντων όπως η κατάρρευση της αγοράς ακινήτων, οι υψηλές τιμές πετρελαίου και η κρίση στις κεφαλαιαγορές.

Στις ΗΠΑ, ο τομέας των υπηρεσιών συρρικνώθηκε για δεύτερο διαδοχικό μήνα τον Φεβρουάριο. Ο αντιπροσωπευτικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 49,3 μονάδες, σταθερά κάτω από τις 50, επίπεδο διάκρισης της επέκτασης από τη συρρίκνωση. Σε έκθεση της εταιρίας ADP Employer Services, οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού κλάδου προχώρησαν σε 23.000 απολύσεις, έναντι των 119.000 προσλήψεων του προηγούμενου μήνα, ενώ αύριο αναμένονται τα συνολικά μηνιαία επίσημα στοιχεία για την αγορά εργασίας τον Φεβρουάριο.

Με το δολάριο υπό πίεση και το αγοραστικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στο ευρώ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καλείται σήμερα να συζητήσει την πιστωτική πολιτική, ενώ οι προβλέψεις συγκλίνουν στη διατήρηση του επιτοκίου παρέμβασης στο 4%. Οι ραγδαίες εξελίξεις εκτιμάται ότι θα υποχρεώσουν την ΕΚΤ να προβεί σε δύο μειώσεις των επιτοκίων εντός του 2008. Διαχειριστές κεφαλαίων, όπως ο Ρόμπερτ Κόβιτ της FIBF, προεξοφλούν ότι το δολάριο θα παραμείνει σε καθοδική τροχιά έναντι του ευρώ, το τρέχον έτος, λόγω της μακροοικονομικής εικόνας των ΗΠΑ.

Πηγή Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης