Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αύξηση 8% εισφορών στον ΟΑΕΕ

4 Μάρτιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Αύξηση 8% στις εισφορές των παλαιών ασφαλισμένων και 4% στις συντάξεις αναμένεται να προτείνει η διοίκηση του ΟΑΕΕ με επιστολή της προς το υπουργείο Απασχόλησης. Το δ.σ. πήρε αυτή την απόφαση (με ισχνή πλειοψηφία), προκειμένου να καλύψει το έλλειμμα των 185 εκατ. ευρώ, που δημιουργήθηκε στον Οργανισμό μετά την ενοποίηση των ταμείων ΤΕΒΕ, ΤΣΑ και ΤΑΕ.
Αύξηση 8% εισφορών στον ΟΑΕΕ

Αύξηση 8% στις εισφορές των παλαιών ασφαλισμένων και 4% στις συντάξεις αναμένεται να προτείνει η διοίκηση του ΟΑΕΕ με επιστολή της προς το υπουργείο Απασχόλησης. Το δ.σ. πήρε αυτή την απόφαση (με ισχνή πλειοψηφία), προκειμένου να καλύψει το έλλειμμα των 185 εκατ. ευρώ, που δημιουργήθηκε στον Οργανισμό μετά την ενοποίηση των ταμείων ΤΕΒΕ, ΤΣΑ και ΤΑΕ.

Σημειώνεται ότι το ποσό των εισφορών που καταβάλλουν οι νέοι ασφαλισμένοι του Οργανισμού αναπροσαρμόζεται σύμφωνα με την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, γιΆ αυτό τον λόγο αφορά μόνο τους ασφαλισμένους πριν από την 1/1/1993.

Ακόμη η διοίκηση του ΟΑΕΕ πρότεινε αύξηση κατά 10 ευρώ του ποσού που καταβάλλουν όλοι οι ασφαλισμένοι του για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή από τις εισφορές κάθε ασφαλισμένου, 75 ευρώ προορίζονται για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψή του και πρόταση του ΟΑΕΕ είναι να γίνουν 85 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση εμμένει στην απόφασή της να μην εξαιρεθεί κανείς από τη μεταρρύθμιση και προχωρεί την Πέμπτη στην κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί ο αριθμός των Tαμείων που θα διαμορφωθούν μετά τις σαρωτικές ενοποιήσεις (θα είναι 12 ή 13) και αναμένεται να διευθετηθεί μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα. Οι αλλαγές δεν θα θίγουν τους ασφαλισμένους που θα βγουν στη σύνταξη έως το 2013.

Ακόμη στο σχέδιο νόμου αναμένεται να υπάρξουν μεταξύ άλλων και άλλες δύο αλλαγές. Η μία αφορά τις γυναίκες και η άλλη τη δημιουργία ενός ενιαίου Ταμείου Τύπου, ξεχωριστού από το γνωστό Ταμείο των Επιστημόνων, το οποίο θα έχει τελικά διαφορετική ονομασία.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες με ανήλικο τέκνο σήμερα μπορούν με τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας τους να πάρουν πλήρη σύνταξη. Η πρόταση της κυβέρνησης είναι όσες γυναίκες θα έχουν μετά την ισχύ του νέου νόμου ανήλικα τέκνα με τη συμπλήρωση του 50ού έτους της ηλικίας τους θα μπορούν να λαμβάνουν σύνταξη 5 χρόνια αργότερα, δηλαδή στο 55ο έτος. Σε σχέση με τα ισχύοντα, η αλλαγή έγκειται στην κατάργηση της δυνατότητας λήψης μειωμένης σύνταξης με τη συμπλήρωση του 50ού έτους και 5.500 ημερών ασφάλισης.

Παράλληλα, η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά τάσσεται υπέρ της δημιουργίας Tαμείου Τύπου εκτιμώντας ότι τα υφιστάμενα Ταμεία των δημοσιογράφων και των υπόλοιπων απασχολουμένων στον Τύπο δεν έχουν κανένα κοινό στοιχείο λειτουργικότητας με τους φορείς των γιατρών, των δικηγόρων και των μηχανικών, οι οποίοι είναι δεδομένο ότι θα ενοποιηθούν στο νέο Ταμείο Επιστημόνων (θα λέγεται Ταμείο Ελευθέρως Απασχολουμένων).

Πηή Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης